Colau i El Gran Wyoming envien els mercats ‘a la merda’

  • El showman ha assistit a un acte de campanya de Barcelona En Comú

VilaWeb
ACN
17.04.2015 - 20:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cap de llista de Barcelona En Comú, Ada Colau, i el showman El Gran Wyoming han enviat ‘a la merda’ els mercats en un acte multitudinari a la plaça de Can Fabra del barri de Sant Andreu. Més de 1.500 persones han escoltat una ‘esmenat a la totalitat’ contra el sistema, que començarà amb l’accés de ‘candidatures ciutadanes’ als ajuntaments i ‘haurà de continuar necessàriament amb la mobilització permanent’ després del 24 de maig.

Colau ha subratllat la necessitat de canviar radicalment les administracions des de dintre per posar el focus d’interès en els drets socials de la ciutadania. Un projecte que no s’oblidarà ‘d’exigir responsabilitats’ als polítics, banquers i empresaris que han ‘robat’.

El Gran Wyoming, ‘que no pensa votar a Ada Colau perquè vota a Madrid’, ha destacat la implicació en les causes socials que ha tingut durant anys la candidata de Barcelona En Comú i ha ironitzat que, després d’evitar desnonaments des de peu de carrer ara ha decidit optar per la via ‘fàcil’ d’esdevenir batllessa. ‘Veient que ho són Rita Barberà i Ana Botella…’

Colau ha reclamat la fi de la ‘impunitat’ de banquers i polítics corruptes i ha assegurat que candidatures com Barcelona En Comú no ho podran fer soles. ‘Tots hem de coresponsabilitzar-nos. Ningú ho farà per nosaltres. És el missatge principal. Tothom ha de posar el seu granet de sorra’, ha subratllat. El seu compromís personal és canviar de dalt a baix el sistema tenint com a xarxa de seguretat la ‘mobilització permanent’ de la ciutadania.

Wyoming ha reclamat a tots els ciutadans que deixin de confiar en els partits polítics i passin a ‘fer’ el que puguin per canviar la realitat. ‘Tothom ha de donar canya. La pregunta és, què fas tu? No podem deixar en mans d’Ada Colau que s’inventi un nou món, l’hem d’inventar entre tots’, ha exclamat davant d’un dels múltiples aplaudiments d’un públic entregat.

El ‘canvi’ començarà a Barcelona el 24 de maig si la gent s’apropa massivament a les urnes. Colau ha recordat que són els barris més pobres els que menys voten a les eleccions, sentint-se cada cop més allunyats del sistema. Votar serà ‘necessari’ fer la volta a la truita i acabar amb la ‘malnutrició, la gana, els desnonaments, els talls de subministraments i les desigualtats’ en una de les ciutats referents a Europa.

L’alcaldable de BComú ha reconegut, però, falta d’experiència. ‘És veritat, no tenim experiència en sobresous, dietes, en ficar la mà a la caixa ni en portes giratòries’, ha destacat. ‘Però tenim experiència en cuidar dels nostres éssers estimats, les nostres infermeres i metges tenen experiència en defensar el sistema de salut tot i les retallades, tenim experiència en aturar desnonaments quan deien que no es podien aturar’, ha afegit.

Rodrigo Rato

El nom de l’ex-ministre espanyol i ex-president de Bankia, Rodrigo Rato, ha tingut cert protagonisme en la conversa entre Colau i Wyoming. Tots dos l’han posat com a exemple paradigmàtic de com funciona el sistema. ‘Tot ho va fer ahir a la tarda? Des de quan o sabíeu?’, li ha preguntat el showman a la classe política. ‘Si era el miracle econòmic del país. L’home que va regalar el sol als especuladors. I ara diuen que és un delinqüent. Delinqüents vosaltres i tota la vostra casta que ho permet i ho encobreix’, ha sentenciat.

Colau ha recordat que mentre Rato es va passar ‘set hores detingut’, el Tribunal Suprem ha condemnat a tres anys de presó a diverses persones per ‘manifestar-se’ a les portes del Parlament per quelcom que consideraven injust.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any