Rodrigo Rato, detingut unes quantes hores per delictes fiscals

  • El ministeri d'Hisenda espanyol ha escorcollat el seu domicili i el seu despatx

VilaWeb
VilaWeb
ACN
17.04.2015 - 00:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-president econòmic del govern espanyol en època de José María Aznar, Rodrigo Rato, va ser detingut ahir durant unes quantes hores mentre agents de l’Agència Tributària escorcollaven el seu domicili i el seu despatx. Rato, que també va ser president de Bankia i director gerent de l’FMI, és investigat per frau fiscal, emblanquiment de diners i alçament de béns, després d’haver-se acollit a l’amnistia fiscal que el govern del PP va facilitar el 2012.

Rato va romandre detingut des de les cinc de la tarda fins passada la mitjanit, arran de la investigació empresa per la fiscalia de Madrid i autoritzada pel jutjat d’instrucció número 35 de la capital espanyola. Després, va romandre en llibertat amb càrrecs i pendent que el jutge el citi a declarar.

Poc després de les 8 del vespre, va sortir de casa seva escortat, tot i que no emmanillat. Tot seguit va pujar en un cotxe que no duia cap logotip dels cossos que intervenen en la investigació, que se’l va endur del seu domicili enmig d’una gran expectació. Vegeu el vídeo del moment en què sortia de casa seva, després de l’escorcoll:

Rato, sospitós

Hisenda va incloure Rato a la llista de sospitosos d’haver regularitzat diners de procedència il·lícita, després de comprovar diferències entre la seva declaració extraordinària del 2012 –quan es va acollir a l’amnistia– i la declaració regular que va fer del 2013.

Montoro, a la defensiva

Justament ahir el ministre d’hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, va fer al congrés espanyol una defensa aferrissada de la lluita contra el frau fiscal. Montoro ha estat molt qüestionat aquests dies, quan s’ha sabut el presumpte emblanquiment de diners de Rato, que es va acollir a l’amnistia fiscal del 2012 –una decisió que, segons Rato, el Ministeri d’Hisenda sabia.

‘Vostès s’escandalitzen quan apareixen noms rellevants –va dir ahir Montoro, en un congrés pràcticament buit– però a mi m’escandalitzaria que persones amb rellevància social no fossin investigades, com passava en èpoques anteriors.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any