Rodrigo Rato, detingut per presumpte frau, emblanquiment i alçament de béns

  • El ministeri d'Hisenda espanyol ha escorcollat el seu domicili i el seu despatx · La fiscalia demana la jutge que el deixi en llibertat quan acabi l'escorcoll

VilaWeb
VilaWeb
ACN
16.04.2015 - 20:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Rodrigo Rato ha sortit de casa seva detingut per la policia, segons han confirmat fonts judicials a l’ACN, que no han volgut revelar més detalls subratllant que es tracta d’una informació secreta. L’ex-president de Bankia, ex-director geren de l’FMI i vice-president econòmic del govern espanyol en època de José María Aznar ha assistit com a detingut al registre que s’ha dut a terme al seu domicili des de les cinc de la tarda, en una investigació iniciada per la fiscalia de Madrid que ha autoritzat el jutjat d’instrucció número 35 de la capital espanyola. Rato és investigat per presumpte emblanquiment de diners, després que s’acollís a l’amnistia fiscal que el govern del PP va establir el 2012. La fiscalia demana la jutge que el deixi en llibertat quan acabi l’escorcoll.

Vegeu el vídeo del moment en què Rato sortia de casa seva, després del registre:

L’ex-president de Bankia ha sortit de casa seva escortat, tot i que no emmanillat. Després ha pujat en un cotxe que no anava rotulat amb cap logotip dels cossos que intervenen en la investigació, que se l’ha endut del seu domicili enmig d’una gran expectació.

Segons ha pogut confirmar l’ACN, els responsables de la investigació, en la qual han participat agents de Duanes, del Ministeri d’Hisenda i de la policia espanyola, han traslladat Rodrigo Rato fins al seu despatx, que també serà escorcollat. Després, l’ex-vice-president del govern espanyol serà conduït a la comissaria de Chamberí.

L’ex-president de Bankia està detingut pels delictes dels quals l’acusava la fiscalia, és a dir, alçament de béns, emblanquiment de capitals i frau fiscal, segons ha pogut confirmat l’ACN. Després de l’escorcoll de tres hores al seu domicili, Rato ha estat detingut per ordre judicial. De moment continua el registre al seu despatx, al carrer Castelló de Madrid.

Rato, sospitós

Hisenda va incloure Rato a la llista de sospitosos d’haver regularitzat diners de procedència il·lícita després de comprovar diferències entre la seva declaració extraordinària del 2012 -quan es va acollir a l’amnistia- i la declaració regular que va fer del 2013.

Montoro, a la defensiva

El registre a la casa de Rato es produeix hores després que el ministre Montoro hagi fet una defensa aferrissada des del Congrés espanyol de la lluita contra el frau fiscal. Montoro, molt qüestionat aquests dies després que s’hagi conegut el presumpte emblanquiment de diners de Rato en acollir-se a l’amnistia fiscal del 2012 -una decisió que, segons l’ex-vice-president del govern, el Ministeri d’Hisenda coneixia- ha definit la tasca de l’Agència Tributària com a ‘constant’ i ha alertat que ‘així seguirà’.

‘Vostès s’escandalitzen quan apareixen noms rellevants’, ha dit a un congrés pràcticament buit, ‘però el que a mi m’escandalitzaria és que persones amb rellevància social no fossin investigades, com passava en èpoques anteriors’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any