Comiat solemne a les víctimes de Germanwings a la catedral de Colònia

  • Barcelona també homenatjarà les víctimes en un acte el 27 de maig vinent

VilaWeb
VilaWeb
ACN – Redacció
17.04.2015 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui al punt de migdia ha començat a la catedral de Colònia un funeral en homenatge a les víctimes de l’avió de Germanwings que es va estavellar als Alps el mes passat. El funeral, amb 1.500 assistents, entre els quals miler de familiars, personalitats polítiques i representants de l’aerolínia, ha començat amb la interpretació de ‘Requiem aeernam’ de Gabriel Fauré. Un gran bandera blanca amb una creu negra oneja a l’entrada de la catedral, on també hi ha nombroses ofrenes florals. A l’escala de l’altar s’han encès 150 espelmes, una per cada persona que va perdre la vida.

La cerimònia, oficiada pel cardenal Woelki, ha comptat amb moltes interpretacions musicals, entre elles la del tema ‘La llista de Schindler, del compositor John Williams. La cançó l’han tocat representants de l’escola Joseph-König-Gymnasiums Haltern, on estudiaven 16 adolescents que viatjaven a l’avió. També han sonat peces de Johann Sebastian Bach i Mozart.

El funeral ha comptat amb la presència d’autoritats polítiques com la cancellera alemanya, Angela Merkel, el president alemany, Joachim Gauck, o la presidenta del Rin del Nord-Westfalia, Hannelore Kraft. La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha assistit al funeral en representació del Govern català. També hi han anat el ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, el ministre francès de Transport, Alain Vidalies, el president de Lufthansa, Carsten Spohr, i els directius de Germanwings, Thomas Winkelmann, Axel Schmidt i Oliver Wagneer.

Uns 500 familiars i amics de les víctimes de l’A320 de Germanwings també han estat a la cerimònia, on també hi ha hagut un paper per representants i voluntaris dels serveis d’emergència que han respost a la catàstrofe. Han estat precisament alguns d’aquests voluntaris que han entregat en mà a alguns dels convidats una fusta que simbolitza un àngel, en record a les víctimes. Entre d’altres, l’han donat a una representant dels familiars dels morts, al ministre espanyol de l’Interior, Jorge Fernández Díaz o al president de Germawings, Thomas Winkelmann.

Demandes a Germanwings

Algunes famílies de les víctimes de la tragèdia es comencen a organitzar per presentar una demanda conjunta a Lufthansa, companyia propietària de Germanwings. El bufet d’advocats Miliners, amb despatx a Barcelona, ha establert una oficina permanent d’atenció a les víctimes per atendre els casos que es presentin.

Un representant de Miliners, Rodolfo Fernández, va parlar ahir a RAC1. Va dir que la tragèdia havia estat un ‘homicidi multitudinari’, causat per ‘un senyor completament pertorbat’. L’estratègia del bufet es basa a concentrar el màxim de casos possibles i negociar les indemnitzacions, amb l’objectiu d’evitar que les famílies hagin de passar el tràngol d’un judici.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any