Compromís Castelló i la Plataforma per la Llengua, per la normalització del català

  • La formació política s'hi compromet en una trobada amb l'entitat

VilaWeb
Redacció
15.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Manuel Carceller, delegat de Plataforma per la Llengua al País Valencià, es va reunir ahir amb representants de Compromís a Castelló: la regidora Ali Brancal i el candidat a les eleccions del mes que ve, Adrian Nita. Un dels acords de la reunió fou que es consideraria prioritari el compliment del Reglament de Normalització Lingüística, especialment en campanyes d’informació i publicitat d’activitats municipals, com ara en la promoció del comerç, en fires de productes locals, en retolació i megafonia dels autobusos i Tram, en els actes de joventut o en la Marató de Castelló.

La Plataforma per la Llengua demana als representants de Compromís iniciatives en favor d’una societat unida per la llengua pròpia. ‘El valencià –diu Carceller– és un element necessari per a la inclusió social. A través de l’adopció de la llengua pròpia podem facilitar el procés d’adaptació social de les persones nouvingudes, a la vegada que fem del valencià la llengua comuna de la vida pública, en el context d’una societat multilingüe.’ 

‘Compromís està sempre atent a les mesures en favor de la normalització del valencià, i hem demanat informes sobre l’incompliment de normes en vigor, que emparen l’ús públic del valencià’, va explicar Ali Brancal.

Una gran ‘plantada’ pel català

D’una altra banda, la Plataforma per la Llengua i vint-i-set entitats d’immigrats organitzen dissabte una mobilització que porta per lema ‘Planta’t pel català’ i que en reivindica l’ús com a llengua comuna i d’arrelament. És per això que es farà una plantada multitudinària a la plaça del Born de Barcelona. L’objectiu és dibuixar el mapa del domini lingüístic català amb prop de tres-cents testos que simbolitzaran totes les llengües que es parlen als Països Catalans i que tres-cents voluntaris es plantin literalment dins els testos.

L’entitat demana que els qui vulguin formar part de l’acció s’inscriguin amb antelació a la web

Per promocionar aquesta gran plantada la Plataforma per la Llengua va publicar la setmana passada un vídeo promocional de la nova acció de sensibilització. Hi participa gent coneguda, com ara l’actor Quim Masferrer, l’actriu Anna Sahun, el músic Natxo Tarrés i el cuiner Ly Leap.

Heus ací el vídeo promocional:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any