L’ANC posa la directa cap al 27-S amb l’Onze de Setembre a la Meridiana

  • Ahir va reunir la tercera assemblea general · Forcadell: 'Ja hem desconnectat de l'estat espanyol i el 27-S tornarem a guanyar'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb l’assemblea general d’ahir a Lleida, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va acabar de posar a punt la maquinària per a cinc mesos seguits de campanya per la independència. El secretariat va explicar alguns detalls dels actes de la diada de l’Onze de Setembre, que enguany coincideix amb l’inici de la campanya electoral del 27-S. Tal com va avançar divendres VilaWeb, després de tres anys de diades històriques, l’ANC convoca una gran mobilització a l’avinguda Meridiana de Barcelona.

Un element que sí que se sap és que l’organització dividirà l’avinguda en 135 trams, tants com escons té el Parlament de Catalunya: ‘La Meridiana serà el carrer major de la República Catalana. Obrirem la Meridiana i farem baixar tots els anhels del nostre poble fins al parlament’, va explicar Josep Sabaté, membre del secretariat nacional:

Els deu eixos que proposa l’ANC per a la república catalana

Aquesta mobilització portarà un missatge polític que l’ANC ha decidit de condensar en deu eixos, els deu punts que han de configurar els valors de la república catalana.

Els eixos proposats són: regeneració democràtica, educació i cultura, obertura al món, benestar i justícia social, innovació, diversitat, sostenibilitat, equilibri territorial, solidaritat, i igualtat.

El punt de trobada de tots els catalans

Josep Sabaté, membre del secretariat nacional, va explicar: ‘Dibuixarem 135 trams, tants com escons té el Parlament, la seu de la sobirania nacional.’ I afegí: ‘Serà una Diada més participativa i transversal que mai i en què tothom serà protagonista.’

Però abans d’arribar a l’Onze de Setembre l’ANC organitzarà un seguit d’actes per tot el territori. Serà una campanya intensa d’estiu que pretén arribar a tots els barris, pobles i ciutats, en què es presentaran els deu eixos que desembocaran a l’avinguda Meridiana la Diada Nacional de Catalunya.

Forcadell: ‘Ja hem desconnectat de l’estat espanyol i el 27-S tornarem a guanyar’

En el discurs de cloenda de l’assemblea, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va dir que Catalunya ja havia desconnectat de l’estat espanyol i va demanar que tant a les eleccions municipals com a les del parlament es votessin partits sobiranistes: ‘No posarem el futur de Catalunya en mans de l’estat espanyol ni de cap partit polític espanyol –va exclamar–. El 27 de setembre tornarem a guanyar.’
 

‘Després del 27-S res ni ningú no ens podrà aturar. No fem cas de l’estat espanyol ni de les seves provocacions.’ Aquest va ser el missatge sobre el qual va girar el discurs de Forcadell: unió dels sectors sobiranistes i desconnexió total dels poders de l’estat espanyol.

La presidenta de l’ANC va dir que la primera etapa cap a la independència serien les eleccions municipals del 24 de maig, de la mateixa manera que ho van ser les eleccions municipals, ‘que fa vuitanta-quatre anys van portar a la proclamació de la República’. El 24 de maig, va dir, calen ‘molts ajuntaments sobiranistes compromesos i disposats a una victòria clara’.

Pel que fa al 27-S, Forcadell va insistir a dir que serien eleccions plebiscitàries: ‘Perquè la majoria de catalans ho volem, de la mateixa manera que vam voler fer un referèndum.’ Recordà que l’estat espanyol ja havia pronosticat que el 9-N no es faria: ‘I ara diuen que estem desinflats. Que ens posin a prova i veuran.’

El full de ruta, ratificat

L’Assemblea Nacional Catalana també va ratificar el full de ruta, perquè els socis van refusar la majoria de les esmenes presentades, moltes relacionades amb la possibilitat que l’ANC prengués part o no en els comicis del 27-S. En el text aprovat definitivament es manté l’opció d’impulsar una candidatura unitària en cas de desacord entre les forces sobiranistes.

Si es presentés aquesta avinentesa, l’ANC faria una consulta interna el entre els seus associats més de juny vinent. L’assemblea general també va aprovar per majoria aclaparadora l’informe de gestió, els comptes, el pressupost de l’any 2015 i les eleccions internes.

La convocatòria per a escollir el qui ha de rellevar Carme Forcadell serà el 9 de maig i la reunió constituent del nou secretariat nacional, el 16 de maig.

Escridassada a Àngel Ros

L’únic moment tens de l’assemblea fou quan el batlle de Lleida va adreçar un missatge de benvinguda al públic des de l’escenari. Ros va ser xiulat fortament abans de prendre la paraula i va haver d’interrompre el discurs unes quantes vegades pels crits de ‘independència’ dels assistents. Ros va tornar a ser xiulat quan va dir que ell era catalanista. Aleshores, Carme Forcadell va decidir de pujar a l’escenari a demanar respecte per a Ros: ‘Som demòcrates o no som demòcrates? Si som demòcrates, respectem totes les idees. A la Catalunya que volem construir hi ha de cabre tothom, pensi el que pensi.’ I així Ros pogué acabar la intervenció. Vegeu el vídeo d’aquest moment a continuació:

 

Entrevistes:

Carme Forcadell: ‘Em faria il·lusió de ser al parlament que proclamarà la independència’ (20-3-2015)

Pere Pugès: ‘L’ANC ha de pensar en la independència, no pas si molesta els partits’ (11-3-2015)

Informació relacionada:

Com ha quedat l’ANC després del terratrèmol independentista? (13-2-2015)

L’ANC avisa els partits que podria anar a les eleccions (5-3-2015)

El nou full de ruta de l’ANC cap a la independència, pas a pas (6-3-2015)

L’adéu de la generació de Carme Forcadell dins l’ANC (24-3-2015)

La base territorial de l’ANC, a punt per a cinc mesos de campanya (10-4-2015)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any