Forcadell: ‘Ja hem desconnectat de l’estat espanyol i el 27-S tornarem a guanyar’

  • L'ANC ratifica el full de ruta i manté l'opció d'impulsar una llista unitària el 27-S en cas de desacord dels partits sobiranistes

VilaWeb
ACN
12.04.2015 - 16:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, constata que Catalunya ‘ja ha desconnectat’ de l’estat espanyol i demana que tant a les eleccions municipals com a les eleccions al Parlament es votin partits sobiranistes: ‘No posarem el futur de Catalunya en mans de l’estat espanyol ni de cap partit polític espanyol’, ha etzibat. ‘El 27 de setembre tornarem a guanyar’, exclama. Són les darreres paraules de Forcadell al capdavant del Secretariat Nacional de l’ANC, que arriba a final de mandat en una Assemblea General que ha ratificat el full de ruta proposat i que manté com a opció ‘remota’ presentar-se a les eleccions del 27-S en cas de trencadissa política entre els partits sobiranistes.

Vegeu el vídeo d’un fragment del discurs de Forcadell:

‘Després del 27-S res ni ningú ens podrà aturar. No fem cas a l’estat espanyol ni de les seves provocacions’. Aquest ha estat el missatge sobre què ha girat el darrer discurs de Carme Forcadell al capdavant de l’ANC: unió dels sectors sobiranistes i desconnexió total dels poders de l’estat espanyol.

La líder sortint de l’ANC diu que la primera etapa cap a la independència seran les eleccions municipals del 24 de maig, de la mateixa manera que ho van ser les eleccions municipals ‘que fa 84 anys van portar a la proclamació de la República’. El 24 de maig, diu, calen ‘molts ajuntaments sobiranistes compromesos i disposats a una victòria clara’.

Pel que fa al 27-S, Forcadell insisteix que seran eleccions plebiscitàries ‘perquè la majoria de catalans així ho volem, de la mateixa manera que vam voler fer un referèndum’. En aquest sentit, la líder de l’ANC recorda que l’estat espanyol ja va vaticinar que el 9-N no se celebraria ‘i ara diuen que estem desinflats. Que ens posin a prova i veuran’, ha exclamat.

El full de ruta, ratificat

L’Assemblea Nacional Catalana també ha ratificat el full de ruta després que els socis hagin rebutjat la majoria de les esmenes presentades, moltes d’elles relacionades amb la possibilitat que l’ANC prengui part o no dels comicis del 27-S. En el text aprovat definitivament es manté l’opció d’impulsar una candidatura unitària en cas de desacord entre les forces sobiranistes.

Si es plantegés aquest escenari, l’ANC realitzaria una consulta interna el pròxim més de juny entre els seus associats ‘per conèixer la seva opinió sobre si l’ANC ha d’impulsar l’esmentada candidatura de país’. L’Assemblea General també ha aprovat per majoria aclaparadora l’informe de gestió, els comptes, el pressupost de l’any 2015 i les eleccions internes.

Aquesta convocatòria per escollir el relleu de Carme Forcadell serà el pròxim 9 de maig i la reunió constituent del nou Secretariat Nacional serà el 16 de maig. En el seu discurs de comiat, Forcadell assegura que deixa el Secretariat Nacional, però manté el compromís de ‘continuar treballant per construir la República Catalana’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any