L’ANC farà eleccions al secretariat el 9 de maig

  • L'entitat fa la tercera assemblea ordinària a Lleida · Àngel Ros ha estat fortament xiulat i Forcadell ha intervingut

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.04.2015 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebra aquest matí la tercera assemblea general ordinària per aprovar els documents que tracen el camí del tram final del procés d’independència. El nou full de ruta de l’entitat, la ponència política i la proposta de gran acte per a l’Onze de Setembre marquen el debat i l’agenda de l’assemblea d’avui a Lleida. També serà el gran adéu de Carme Forcadell i un parell de dotzenes de membres del secretariat davant dels socis de l’entitat a poques setmanes del seu relleu reglamentari.

A banda de l’aprovació de l’informe de gestió del secretariat, l’informe econòmic i el pressupost, els 3.000 socis assistents han aprovat celebrar les eleccions del nou secretariat el 9 de maig. També s’han votat les esmenes de la ponència política i del full de ruta.

Forta xiulada a Àngel Ros amb intervenció de Forcadell

El batlle de Lleida, Àngel Ros, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als socis de l’ANC reunits a la capital de ponent per fer la tercera assemblea. Ros ha estat xiulat fortament abans de prendre la paraula i ha hagut d’interrompre el seu discurs diverses vegades pels crits d’independència dels assistents. Ros ha tornat a ser xiulat quan ha dit que ell era catalanista. Aleshores, Carme Forcadell ha decidit pujar a l’escenari a demanar respecte per Ros: ‘Som demòcrates o no som demòcrates? Si som demòcrates, respectem totes les idees. A la Catalunya que volem construir hi ha de cabre tothom, pensi el que pensi.’ I Ros ha acabat la seva intervenció.

Vegeu el vídeo d’aquest moment a continuació:

 

Podeu seguir l’assemblea en directe, ací:

Forcadell va reconèixer ahir que el procés independentista es troba actualment ‘en un parèntesi’ que considera justificat. ‘La societat no podem estar contínuament en tensió’, va assegurar. Forcadell va assenyalar que tots els processos tenen pics de participació i que el corrent independentista català revifarà el 24 d’abril amb l’acte al Palau Sant Jordi de Barcelona, que es farà per donar visibilitat als alcaldables sobiranistes, entenen que les eleccions municipals són ‘la primera volta’ de les eleccions ‘plebiscitàries’ del 27-S. ‘Com més ajuntaments sobiranistes tinguem, millor ens anirà el 27 de setembre’, va assegurar Forcadell.

Forcadell diu que lamenta no poder ser la presidenta de l’ANC el pròxim mes de setembre. El 9 de maig hi haurà eleccions per escollir nous membres del secretariat nacional i el 16 de maig s’escollirà el nou president. ‘Hem de respectar els estatuts si no faríem el que critiquem en altres. Ara toca relleu. Jo estaré a disposició del nou secretariat per ajudar’, va dir. Malgrat que tampoc descarta entrar en la política activa, Forcadell assegura que no ha rebut cap oferta per anar a les llistes d’algun partit.

El nou desafiament per a l’Onze de Setembre

Barcelona tornarà a ser el punt de convocatòria de la mobilització popular de l’Onze de Setembre. Fonts del secretariat de l’ANC han explicat a VilaWeb que aquests últims dies s’han debatut les propostes finalistes del procés deliberatiu coordinat per la comissió d’actes i mobilització social. De les més de tres-centes idees que han arribat de les assemblees territorials, la que es presentarà a l’assemblea de diumenge a Lleida serà la d’omplir la Meridiana de cap a cap.

La voluntat d’aquesta proposta és treure la mobilització del centre de la ciutat i portar-la a la perifèria. L’altra que ha estat sobre la taula aquests últims dies és de crear una estrella de deu puntes amb el centre a la plaça de les Glòries. Cadascuna d’aquestes puntes tindria un color diferent. I al centre hi hauria un escenari que es podria veure des de tots els braços. A més, la voluntat seria fer la concentració al vespre i buscar un efecte d’il·luminació que ho fes més atractiu. Aquests deu colors simbolitzarien cadascun els deu valors de la República Catalana, que seran el missatge polític de la convocatòria.

Els deu valors de la República (una proposta inspirada en el lema ‘Igualtat, llibertat i fraternitat’ de la república francesa) és una proposta que és transversal a tots els formats de mobilització que s’han debatut. Innovació, integració, modernitat… poden ser alguns dels deu valors que es proposaran com a eixos vertebradors del futur estat català.

 

Entrevistes:

Carme Forcadell: ‘Em faria il·lusió de ser al parlament que proclamarà la independència’ (20-3-2015)

Pere Pugès: ‘L’ANC ha de pensar en la independència, no pas si molesta els partits’ (11-3-2015)

Informació relacionada:

Com ha quedat l’ANC després del terratrèmol independentista? (13-2-2015)

L’ANC avisa els partits que podria anar a les eleccions (5-3-2015)

El nou full de ruta de l’ANC cap a la independència, pas a pas (6-3-2015)

L’adéu de la generació de Carme Forcadell dins l’ANC (24-3-2015)

La base territorial de l’ANC, a punt per a cinc mesos de campanya (10-4-2015)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any