Junqueras crida a construir una majoria des de l’honestedat i l’honradesa

  • ERC aplega en l'acte 'República és llibertat' representants de MES, Avancem, Socialisme, Catalunya i Llibertat, entre més

VilaWeb
VilaWeb
ACN
11.04.2015 - 15:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha cridat a construir un ‘projecte de majories’, obert a les diferents sensibilitats però sempre des de ‘l’honestedat’. ‘Abans que independentistes som demòcrates, i abans que demòcrates, som bones persones’, ha dit aquest dissabte al Parc de la Ciutadella en l’acte ‘República és llibertat’, que vol ser el tret de sortida del que s’ha batejat com ‘Primavera catalana’. ‘Nosaltres som la majoria i, sens dubte, guanyarem perquè ens ho mereixem i perquè el nostre país i la nostra societat ho necessita’, ha dit en una intervenció que ha anat precedida dels discursos de Puigcorbé, Bosch i Rovira.

Junqueras ha dit: ‘Volem estar a prop de la gent perquè compartim amb ells esperances i il·lusions. El bon pastor és aquell que fa olor d’ovella. Amb la indpendència no s’acaba la nostra feina. Hem de construir un país més just. Tenim la legítima aspiració de construir un país lliure, just i net. I per això volem sumar amb tothom. Allò que ens fa catalans no és la llengua ni el lloc on hem nascut; sinó un futur compartit i la voluntat d’un país millor. El que ens fa catalans és que aspirem a un futur millor on hi cap tothom, no sobra ningú honrat. Ens tornem a conjurar ara i aquí per seguir en campanya permanent fins la victòria.’

‘República és llibertat’ ha reunit els candidats de les més de 700 llistes que es presenten a les pròximes eleccions municipals del 24 de maig, moltes de les quals sorgides de coalicions amb grups independents o formacions com Moviment d’Esqueres (MES); Avancem; Moviment Democràtic Català; Socialisme, Catalunya i Llibertat (SCL), que compten entre les seves files amb ex-militants d’altres partits, com el PSC. Joan Ignasi Elena (Avancem), Toni Comín (SCL) i Magda Casamitjans (MES) han estat alguns dels noms que es trobaven entre el públic.

L’acte ha reunit unes 2.000 persones i ha començat amb un minut de silenci en record a les víctimes de la tragèdia aèria del vol de Germanwings. Entre elles hi havia Ariadna Falguera, parella de Lluís Juncà, cap de gabinet de Junqueras. El crític de cinema Àlex Gorina ha estat l’encarregat de presentar la trobada en què també han participat recitant textos l’actor i director Joel Joan i l’actriu Anna Sahun.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any