L’ANC vol omplir la Meridiana de punta a punta l’Onze de Setembre

  • El secretariat ha debatut aquests últims dies dues propostes finals · Ha rebut més de tres-centes idees

VilaWeb
Pere Cardús i Cardellach
10.04.2015 - 16:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barcelona tornarà a ser el punt de convocatòria de la mobilització popular de l’Onze de Setembre. Fonts del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han explicat a VilaWeb que aquests últims dies s’han debatut les propostes finalistes del procés deliberatiu coordinat per la comissió d’actes i mobilització social. De les més de tres-centes idees que han arribat de les assemblees territorials, la que es presentarà a l’assemblea de diumenge a Lleida serà la d’omplir la Meridiana de cap a cap.

La voluntat d’aquesta proposta és treure la mobilització del centre de la ciutat i portar-la a la perifèria. L’altra que ha estat sobre la taula aquests últims dies és de crear una estrella de deu puntes amb el centre a la plaça de les Glòries. Cadascuna d’aquestes puntes tindria un color diferent. I al centre hi hauria un escenari que es podria veure des de tots els braços. A més, la voluntat seria fer la concentració al vespre i buscar un efecte d’il·luminació que ho fes més atractiu. Aquests deu colors simbolitzarien cadascun els deu valors de la República Catalana, que seran el missatge polític de la convocatòria.

Els deu valors de la República (una proposta inspirada en el lema ‘Igualtat, llibertat i fraternitat’ de la república francesa) és una proposta que és transversal a tots els formats de mobilització que s’han debatut. Innovació, integració, modernitat… poden ser alguns dels deu valors que es proposaran com a eixos vertebradors del futur estat català.

El secretariat es pot guardar algunes sorpreses entorn a la proposta aprovada pel secretariat, atès que han arribat tantes propostes diferents a les mans de la comissió d’actes i mobilització de l’entitat. Entre aquestes propostes també s’ha fet la de repetir la cadena humana o Via Catalana que va lligar des del Pertús (Catalunya Nord) a Vinaròs (País Valencià). L’objectiu d’aquesta proposta era demostrar que dos anys després de la colossal cadena humana el moviment independentista no ha afluixat gens ni mica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any