Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dilluns  13.04.2015  06:00

Xavier Trias: 'Barcelona és una ciutat preparada per a ser capital d'estat'

Men?ame
 

Xavier Trias (Barcelona, 1946). És el batlle de Barcelona. Milita a Convergència Democràtica de Catalunya des del 1979 i va ser conseller de Sanitat i conseller de la Presidència durant els governs de Jordi Pujol. També fou portaveu de Convergència i Unió al congrés espanyol.

—Per què i per a què voleu la independència de Catalunya?

—La situació de dependència que viu Catalunya respecte de l'estat espanyol ha arribat a un punt que és del tot insuportable. Crec sincerament que Catalunya necessita els mateixos instruments que tenen les nacions de ple dret per a poder desenvolupar les polítiques econòmiques i socials pròpies i construir un futur millor per a tothom.

Barcelona és, des de fa uns quants anys, l'epicentre de les reivindicacions democràtiques dels catalans i les catalanes. Milions de persones han sortit al carrer per exigir el dret de decidir lliurement el futur polític del país. Com a alcalde de Barcelona, sempre faré costat al govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya, per garantir que els catalans i les catalanes puguin exercir lliurement el dret de decidir.

—Què pot aportar una Catalunya independent al món?

—Barcelona és una ciutat preparada per a ser capital d'estat. Hem de continuar transformant-la i projectant-la entre les millors ciutats del món. No podem parlar de progrés nacional, sense progrés econòmic i social. Entre tots hem de construir un projecte de futur perquè Catalunya, amb Barcelona al capdavant, sigui un país més just, més lliure i on la gent visqui millor.

Barcelona és la capital de Catalunya i de la catalanitat, però també una capital econòmica del sud d'Europa i la capital europea de la Mediterrània. En aquest sentit, també és important de destacar la força i la projecció internacional de Barcelona. Aquests dos valors són el millor aparador mundial per a les nostres aspiracions nacionals. Barcelona és una gran capital internacional que es troba a l'avantguarda de les urbs mundials en molts àmbits. I ho volem continuar essent. Però, per sobre de tot, som un país amb un profund sentiment democràtic i igualitari.