Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  09.04.2015  15:34

Autor/s: ACN

Mas confia que els líders europeus convencin Rajoy perquè negociï la separació

Diu en una entrevista a Bloomberg que és positiu pels catalans que els estats europeus s'hagin mantingut neutrals

Men?ame
 

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit en una entrevista a Bloomberg que confia que els grans estats europeus convenceran Espanya perquè negociï sobre la independència de Catalunya i eviti una DUI. 'Alguns països europeus s'implicaran', ha dit Mas al mitjà econòmic durant una entrevista a Nova York coincidint amb el seu viatge als Estats Units. Segons Mas, els líders europeus voldran 'convèncer les autoritats de Madrid que sempre és millor negociar i arribar a acords, perquè el que està en joc és l'economia'. 'Seria molt fàcil pels estats europeus, socis d'Espanya a la UE, donar un suport explícit al posicionament del govern espanyol, però no ho han fet', ha defensat.

En el seu article, Bloomberg informa del viatge als EUA d'Artur Mas, que assegura que pretén 'mantenir la inversió a Catalunya' i convèncer inversors i empresaris que el futur econòmic 'serà millor' amb un estat propi. També parla de la seva conferència a la Universitat de Columbia, on diu que va 'invocar el poeta Robert Frost.

Bloomberg explica que Artur Mas 'iniciarà el procés de separació d'Espanya si els partits independentistes guanyen una majoria a les eleccions del 27-S, fins i tot si el govern espanyol declara aquest pas il·legal'. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha dit a Bloomberg que és 'positiu' pels catalans que cap estat europeu s'hagi mostrat obertament en contra del procés català.

'Seria molt fàcil pels estats europeus, socis d'Espanya a la UE, a l'Eurozona, donar un suport explícit al posicionament del govern espanyol, però no ho han fet', ha defensat Mas a l'entrevista. Bloomberg recorda, però, que en una reunió amb Mariano Rajoy la cancellera alemanya Angela Merkel va dir que 'donava suport a la visió del govern espanyol'.

L'article remarca que 'Catalunya, amb una població de 7,5 milions, es prepara per la seva segona votació sobre la independència en un any' després del procés participatiu del 9-N. Bloomberg diu que Mas vol mobilitzar l'electorat 'abans de les eleccions municipals del maig, quan gairebé 1.000 municipis catalans escolliran alcalde', i recorda la cita del 27-S. Bloomberg menciona les últimes enquestes, que mostren una disminució en el suport a la independència, i diu que CiU i ERC 'no arribarien' a la majoria del Parlament català, segons les dades del CEO.