Els mossos desarticulen una presumpta cel·lula gihadista que pretenia atemptar a Catalunya

  • L'operació policíaca es concentra a Terrassa, Sabadell, Barcelona, Sant Quirze del Vallès i Valls

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
09.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presumpta cèl·lula gihadista desarticulada ahir al Vallès Occidental i a Barcelona tenia relació directa amb Estat Islàmic, segons que va informar el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, que va explicar que els detinguts volien atemptar a Catalunya. Els mossos d’esquadra van començar ahir a la matinada una operació antigihadista a Sabadell, Terrassa, Barcelona, Sant Quirze del Vallès i Valls. Els onze detinguts seran traslladats demà a l’Audiència espanyola. 

Segons Espadaler, sis dels detinguts són homes que s’han convertit a l’islam i que no pertanyen a famílies amb ascendència de països musulmans, una ‘realitat que pot sorprendre’ però que cal tenir present. El grup també es dedicava a captar joves i radicalitzar-los mitjançant xerrades, segons la policia. 

Un dels punts de l’operació és el carrer de Plini el Vell de Sabadell, on es va fer la detenció del presumpte cap del grup investigat. Sembla que a la mateixa ciutat també hi va haver escorcolls al carrer de Tres Creus. A Sant Quirze del Vallès els agents van entrar en un pis del carrer d’Anselm Clavé, molt a prop de l’ajuntament. I a Terrassa, al carrer de Sant Crispí, al barri de Ca n’Anglada.

Operació vinculada amb tres detencions a Bulgària

L’operació és dirigida pel jutjat d’instrucció número 1 de l’Audiència espanyola i és la culminació d’una investigació començada fa un any contra una xarxa de captació de gent per a anar a lluitar a Síria.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va confirmar que l’operació antigihadista tenia vincles amb les detencions del mes de desembre passat a Bulgària. Hi van ser detinguts tres homes residents a Terrassa i Monistrol de Montserrat que pretenien unir-se a Estat Islàmic. Així mateix, va subratllar a Catalunya Ràdio la complexitat d’una operació en què participen tres-cents seixanta agents del cos, inclosos el Grup Especial d’Intervencions (GEI) i els Tedax, experts en la desactivació d’explosius.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any