Mas recrimina a Fernández Díaz que vinculi gihadisme i sobiranisme

  • Junqueras defensa el model de convivència català i se suma a la petició de cessament del ministre espanyol

VilaWeb
ACN
08.04.2015 - 14:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que ‘efectivament’ hi ha gihadistes a Catalunya però ha puntualitzat que ‘com a gairebé tots els països de la Unió Europea’, on ‘no hi ha debat sobiranista’. Per això, Mas ha recriminat que el ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz vinculi aquestes dues idees i ha afirmat que aquest és un problema global a Europa. També ha dit que Barcelona és una gran metròpoli i que això ‘atrau aquest tipus de moviments’. 

Mas també ha volgut posar en valor la tasca dels Mossos d’Esquadra, de qui ha assegurat que ‘fan molt bé la seva feina’ i per això han pogut detenir onze persones a Sabadell, Terrassa, Sant Quirze, Barcelona i Valls. ‘Tenim gihadistes, tenim debat sobiranista i tenim mossos d’Esquadra que detenen gihadistes’, ha contestat al ministre. El president tambe ha demanat que no s’estigmatitzi el col·lectiu musulmà perquè seria ‘un gran error’ i ha considerat que els jihadistes són ‘excepcions’ dins d’aquest col·lectiu.

Mas no ha volgut entrar a valorar les paraules de Fernández Díaz, que ha assegurat que el procés independentista no està provocant més investigacions a Catalunya ni a membres del Govern. El president s’ha limitat a fer-li ‘una recomanació educada’ assegurant-li que ‘millor que no en parli no fos cas que després algú s’hagi de penedir de coses que s’han dit’.

Per la seva banda, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha defensat el model de convivència català, en contra d’opinions crítiques com les de Fernández Díaz. En una entrevista a la Cadena SER, el líder republicà ha posat en valor el foment de la integració dels nouvinguts que practiquen les administracions i ha demanat el cessament de Fernández Díaz per haver insinuat que entitats com Nous Catalans integren a extremistes islàmics.

La batllessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, també s’ha referit a les declaracions del ministre i ha acusat Fernández Díaz d’irresponsable per haver dit que la mesquita de la ciutat està vinculada al salafisme radical. Segons Lloveras, aquestes declaracions estan fora de lloc i creen alarma social i odi entre la població. ‘Un ministre hauria de fer la feina i no parlar tant’, ha etzibat Lloveras, que considera que les declaracions del ministre espanyol van en detriment de la feina dels cossos de seguretat i de la gestió social feta per l’Ajuntament.

 

Informació relacionada: 

Fernández Díaz ho aprofita per vincular gihadisme amb independentisme


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any