Deu detinguts en una operació contra una presumpta cèl·lula gihadista a Catalunya

  • L'operació dels Mossos d'Esquadra es concentra a Terrassa, Sabadell, Barcelona, Sant Quirze del Vallès i Valls

VilaWeb
VilaWeb
ACN
08.04.2015 - 08:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Mossos d’Esquadra duen a terme des de la matinada una operació contra una presumpta cèl·lula gihadista a Catalunya, concretament a Sabadell, Terrassa, Barcelona, Sant Quirze del Vallès i Valls. Segons fonts policials, els agents han fet entrades i escorcolls en tots aquests municipis, on també han detingut fins ara deu persones acudades, entre més delictes, de pertinença a organització gihadista.

Un dels llocs de l’operació és al carrer Plini el Vell de Sabadell, on s’ha fet la detenció del presumpte cap del grup investigat. A la mateixa ciutat també hi hauria escorcolls al carrer Tres Creus. A Sant Quirze del Vallès els agents han escorcollat un pis del carrer Anselm Clavé, molt a prop de l’ajuntament. I a Terrassa, l’operació té lloc al carrer de Sant Crispí, al barri de Ca n’Anglada.

L’operació és dirigida pel jutjat d’instrucció número 1 de l’Audiència espanyola i seria la culminació d’una investigació començada fa un any contra una xarxa de captació de gent per a anar a lluitar a Síria.

Operació vinculada amb tres detencions a Bulgària

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha confirmat que l’operació antigihadista d’avui té vincles amb les detencions a Bulgària de tres homes residents a Terrassa i Monistrol de Montserrat que pretenien unir-se a Estat Islàmic, el mes de desembre passat. També ha subratllat a Catalunya Ràdio la complexitat d’una operació en què participen tres-cents seixanta agents del cos, inclosos el Grup Especial d’Intervencions (GEI) i els Tedax, experts en la desactivació d’explosius.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any