Col·loquen una placa en català al memorial de les víctimes de Germanwings

  • Un grup de familiars la hi va portar la setmana passada

VilaWeb
Redacció
07.04.2015 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El memorial dedicat a les víctimes del vol de Germanwings als Alps ja té una inscripció en català. Un grup de familiars gironins va anar la setmana passada a Sanha, on hi ha el monòlit amb un text escrit en anglès, francès, espanyol i alemany, i va afegir al costat una petita placa amb el mateix text en català: ‘En memòria de les víctimes de la catàstrofe aèria del 24 de març del 2015.’ Ho ha fet saber a VilaWeb un amic dels familiars, que ha justificat la decisió decisió de portar-hi la placa pel ‘respecte als familiars i amics morts’. La inscripció es pot veure en fotografies d’agències de notícies.

És el cas de l’agència France Presse, que va fer una fotografia que ha estat reproduïda en alguns diaris, i que podeu veure ampliada en aquest enllaç.

Dimarts passat va començar una campanya a la xarxa, mitjançant la web Change.org, per a demanar que s’afegís el català al monòlit. Ja ha rebut més de quinze mil signatures.

El conseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, va expressar aquell mateix dia la voluntat del govern que s’hi afegís el català. ‘Per la informació que tenim s’hi afegirà el català i es faran les coses tenint en compte l’origen de les víctimes’, va dir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any