Pablo Iglesias sobre el 27-S: ‘Ningú no pot dir als ciutadans de Catalunya el caràcter que tenen aquestes eleccions’

  • El dirigent de Podem diu que el seu partit sortirà a guanyar a Catalunya

VilaWeb
ACN
06.04.2015 - 16:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El màxim dirigent de Podem, Pablo Iglesias, ha dit en la primera compareixença a la premsa després de les eleccions andaluses que la seva formació sortirà a guanyar a Catalunya el 27-S i, malgrat les connotacions que el president de la Generalitat vol atribuir als comicis, ‘ningú no pot dir als ciutadans de Catalunya el caràcter que tenen aquestes eleccions’: és a dir, si són plebiscitàries o no, perquè ‘els catalans tenen dret de votar en llibertat’. També ha assegurat que Podem és un partit ‘sobiranista’ perquè entén que la sobirania és ‘que hi hagi escoles públiques, hospitals públics, i que no es privatitzi el que ha de ser de tots els ciutadans’.

Iglesias ha insistit que Podem no anirà mai de la mà ni del PP ni de CiU, que ‘són els dos partits que més s’assemblen a Espanya’ i que han aplicat les mateixes polítiques d’austeritat, i ha assegurat que el seu partit treballa a Catalunya per ‘tornar la paraula a la gent’: ‘Continuarem treballant en aquesta línia i a les eleccions sortirem a guanyar.’

Ho ha dit després d’assistir al consell de coordinació de la seva formació, on la cúpula de Podem ha abordat l’estratègia de cara a les eleccions autonòmiques i locals del 24 de maig. Ha assegurat que els seus candidats són ‘ciutadans que fan política’ i ha avançat que molt aviat el seu partit presentarà el programa marc per a les eleccions autonòmiques i municipals.

Ciutadans és ‘el recanvi’

Respecte a la irrupció de Ciutadans, Iglesias ha apuntat que el principal adversari de Podem és el PP i la seva política econòmica, però també aquelles formacions que, tot i fer un discurs contundent contra la corrupció, defensen la mateixa política. Segons el dirigent de Podem cal distingir ‘entre el canvi i el recanvi’, perquè el canvi implica ser al costat de la gent i contra les polítiques que l’afecten negativament. 

Tres condicions per a Díaz

El secretari general de Podem ha insistit que la seva formació no donarà suport a Susana Díaz a Andalusia ni en facilitarà la governabilitat si els ex-presidents Chaves i Griñán no abandonen el parlament andalús. També que la Junta no contracti amb bancs que desnonen famílies i que es destini una part dels diners que s’ha gastat en assessors en la sanitat i l’educació. ‘Són tres coses clares i senzilles’, ha sentenciat abans de recordar que les condicions ‘no són negociables’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any