Plega el coordinador de joves de Ciutadans a Madrid per piulets catalanòfobs

  • Deixa el partit després d'haver-se revelat comentaris insultants

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
04.04.2015 - 20:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador de les joventuts de Ciutadans a Madrid, Carlos López-Martín, ha hagut de demanar disculpes i abandonar les seves funcions arran de la difusió a Twitter d’uns piulets seus de l’estiu i tardor del 2012 en què feia comentaris amb insults contra els catalans i contra els llatinoamericans. Dos dels piulets deien: ‘Només hi ha una cosa pitjor que un català, i no és un gavatxo, sinó un altre català’; ‘escoltar durant quinze minuts una conversa en accent llatí és perjudicial per a la vostra salut i per a la dels que us envolten’.

Just ara fa un any Ciudadanos Madrid elogiava d’aquesta manera López-Martín, amb un piulet recuperat per @elsomatent:

Aquest dissabte a la tarda el fotoperiodista Jordi Borràs ha difós a Twitter, fent un esment al president de Ciutadans, Albert Rivera, una captura de pantalla amb aquests piulets de López-Martín, de l’agost a l’octubre del 2012:

Ràpidament hi ha hagut queixes a la xarxa per aquests comentaris, i al cap de poca estona López-Martín ha acabat piulant que demanava disculpes pels comentaris ‘publicats fa uns anys’ i ha anunciat que abandonava les seves funcios a C’s:

A més, López Martín ha suprimit del seu perfil a Twitter la referència al càrrec que tenia al partit d’Albert Rivera. I ha anunciat que es donava de baixa de Ciutadans ‘voluntàriament’. Afegint: ‘El partit no té res a veure amb aquests comportaments’.

Tot amb tot, aquells piulets encara no havien estat suprimits aquest dissabte al vespre del seu ‘time-line’:

Actualització (20.15): Just quan es publicava aquesta notícia, i després d’haver demanat disculpes i d’haver repetit en un parell de piulets que Ciutadans no tenia res a veure amb els comentaris insultants que va fer, l’ex-coordinador de joves de del partit a Madrid ha acabat suprimint el seu perfil a Twitter. És per això que no es poden veure de manera òptima els piulets incrustats més amunt en aquest text.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any