Els independentistes d’ICV demanen a la direcció que negociï el full de ruta

  • Consideren que hi ha punts de l'acord que el partit podria assumir

VilaWeb
Redacció
02.04.2015 - 10:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Compromís per la Independència, el corrent intern d’ICV, demana a la direcció del partit que negociï el full de ruta cap a la independència pre-acordat per CDC, ERC i entitats sobiranistes com l’ANC, Òmnium, l’AMI i Súmate. Tant ICV com EUiA ja van dir que no pensaven adherir-s’hi, però aquest corrent independentista retreu a la direcció d’ICV que no en vulgui ni parlar. I li demana que, si no li agrada el full de ruta, hi faci propostes alternatives.

Sara Vilà, diputada i portaveu del corrent independentista d’ICV, ha dit a RAC-1 que alguns punts de l’acord el partit els podria assumir sense dificultats.

Ara, Compromís per la Independència també retreu a Convergència i a Esquerra la manera com han pactat el full de ruta, i les presses per tenir-lo abans de les eleccions municipals. Les negociacions del procés s’haurien de fer en un espai neutral, com ara el parlament, diuen.

L’endemà de l’anunci del pre-acord, la direcció d’ICV va dir que no pensava afegir-s’hi, perquè nega el caràcter plebiscitari del 27-S i no renuncia a un referèndum per a resoldre definitivament el conflicte nacional entre Catalunya i Espanya. Tanmateix, la coordinadora del partit, Dolors Camats, no tanca la porta a acords en punts programàtics, ‘però no a partir de l’acord entre CDC i ERC’.

L’acord és obert a més partits, i s’hi podrien acabar afegint Moviment d’Esquerres (MES), que ho decidirà el 17 d’abril; la CUP, que es va declarar disposada a unir-s’hi; i Unió, que abans haurà de fer una consulta interna, el 14 de juny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any