S’obre el termini per a sol·licitar el vot per correu a les eleccions municipals

  • El període per a votar per correu serà del 4 al 20 de maig

VilaWeb
ACN
01.04.2015 - 17:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els qui vulguin votar per correu a les eleccions municipals del 24 de maig ja poden sol·licitar la documentació corresponent. Dimarts es va obrir el termini, que no es tancarà fins el 14 de maig. Els interessats s’han d’adreçar a qualsevol oficina de Correus i sol·licitar l’imprès de vot per correu, que hauran d’enviar a l’Oficina del Cens Electoral. Una vegada feta la sol·licitud, no es podrà votar presencialment. A partir del 4 de maig, la delegació provincial d’aquesta oficina farà arribar als electors un sobre i les paperetes de cada candidatura. Hi haurà temps fins el 20 de maig per enviar aquest sobre per correu certificat.

Els qui es troben a l’estranger temporalment, entre la convocatòria i el dia de les eleccions, podran exercir el dret de vot quan s’hagin inscrit en el registre de matricula consular com a no residents. La sol·licitud s’ha de lliurar personalment a les oficines consulars o a les seccions consulars de les ambaixades del 31 de març al 25 d’abril.

A més de les eleccions municipals, el 24 de maig també hi ha eleccions al Consell General d’Aran. Els terminis per a votar per correu són els mateixos en totes dues, per bé que les eleccions de l’Aran són convocades per la Generalitat i no pas pel govern espanyol, que sí que convoca les municipals. A la Vall d’Aran, un total de 6.922 electors, segons el cens provisional, són cridats a les urnes per escollir els tretze consellers del Consell General.

Els resultats de les eleccions municipals definiran la composició dels consells comarcals i les diputacions. Pel que fa als consells, seran les juntes electorals provincials que proclamaran els 1.048 consellers comarcals a través d’un procediment que combina els resultats en nombre de vots i en nombre de regidors per a cada candidatura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any