Catalunya, vetada del mundial de futbol sala de Bielorússia

  • La federació catalana sospita que el govern espanyol ha influït en la decisió

VilaWeb
Redacció
01.04.2015 - 16:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La selecció catalana de futbol sala no podrà disputar el campionat del món que es juga el mes vinent a Bielorússia. L’equip s’havia guanyat la classificació en l’últim campionat d’Europa jugat a la República Txeca, però ara li han vetat la participació. Segons que explica el diari l’Esportiu, la federació de futbol sala de Bielorússia va enviar una carta a l’Associació Mundial de Futbol Sala (AMF) exigint que es retiressin dues seleccions del programa, Catalunya i Taiwan, per por de les represàlies de l’estat espanyol i de la Xina.

El president de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), Jordi Eduardo, creu que en la decisió hi ha la intervenció del govern espanyol. Explica que fa tres anys l’ambaixada espanyola ja va mirar d’influir en la participació de l’equip en un campionat d’Europa que es jugava a Bielorússia. L’ambaixada va enviar una carta en què advertia que la FCFS no representava l’estat espanyol. Tanmateix, en aquella avinentesa la selecció no va tenir cap problema amb l’autoritat local.

Eduardo ha declarat a l’Esportiu: ‘L’AMF no es volia arriscar que el campionat no es disputés i va acceptar la petició de Bielorússia; és un cas molt especial i pensem que no tornarà a passar.’ També recorda que aquests últims anys tant la selecció absoluta com la femenina i la sub-20 han disputat campionats internacionals a la República Txeca, Colòmbia, Bèlgica, l’Argentina, Xile, entre més països.

La selecció catalana de futbol sala competeix regularment en torneigs internacionals des del 2004.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any