ICV no pensa sumar-se al full de ruta cap a la independència

  • Dolors Camats diu que és un acord per donar estabilitat al govern de Mas

VilaWeb
ACN/Redacció
31.03.2015 - 11:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ICV no se sumarà al full de ruta ‘bilateral’ acordat entre CDC i ERC. Ho ha deixat clar la coordinadora nacional del partit, Dolors Camats, en una conferència de premsa al Parlament en què ha lamentat que aquestes dues formacions hagin fet ‘més petit’ el procés sobiranista. ‘Si l’objectiu és que hi hagi més forces polítiques que se sumin (al full de ruta), està fet de la pitjor manera possible’, ha opinat. Els ecosocialistes neguen el caràcter plebiscitari del 27-S i no renuncien a què sigui un referèndum el que resolgui definitivament el conflicte nacional entre Catalunya i Espanya. Camats no tanca la porta, però, a acords en punts programàtics ‘però no a partir de l’acord entre CDC i ERC’.

‘Tenir menys aliats enforteix el procés o el debilita?’, s’ha preguntat Camats. Ella mateixa s’ha respost: ‘creiem que CDC i ERC han triat un camí que el debilita i el fa més petit’. La coordinadora ecosocialista ha subratllat que presentar un acord entre dos no és la millor manera de convidar a la resta de forces polítiques a sumar-s’hi.

ICV opina que el full de ruta acordat aquest dilluns té un doble objectiu: ‘garantir l’estabilitat del Govern i caracteritzar les eleccions del 27-S com unes eleccions plebiscitàries’. Dues premisses que els ecosocialistes no estan disposats a avalar. De fet, segons ha explicat Camats, proposaran a la resta de partits un ‘acord per la democràcia’, en què es comprometin a treballar per a convocar un referèndum vinculant sobre el futur polític de Catalunya.

Tot i l’oposició frontal al pacte que han subscrit CDC, ERC, ANC, AMI i Òmnium Cultural, Camats no descarta arribar a coincidències programàtiques amb la resta de forces polítiques. ‘Estem convençuts que, en la definició dels programes electorals pel 27-S, les forces polítiques anirem buscant punts en comú. Però no ens sentim cridats a aquest acord entre CDC i ERC’, ha assenyalat.

Escolteu l’entrevista a Dolors Camats aquí:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any