Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  31.03.2015  11:20

Nova protesta dels venedors de tabac

Si, fins fa poc, l'objecte pribncipal de les queixes dels venedors de tabac nord-catalans era el preu del tabac a Catalunya Sud, ara és la llei de sanitat que comença a discutir-se avui a l'Assemblea francesa. Molts d'aquests venedors, viatgen a París per participar en la manifestació que es farà avui allà ...>>
Dt. 31 de març del 2015

Men?ame
 

Els venedors de tabac protesten perquè aquesta nova llei de sanitat de la ministra Marisol Touraine, contempla la posada en plaça de paquets de tabac neutres, és a dir sense cap marca, una mesura que entrarà en vigor a mitjans del pròxim 2016. Els venedors es queixen que la ministra de sanitat, hagi posat en marxa aquesta decisió, dos anys abans que ho facin altres països europeus, com Itàlia, Bèlgica o l'estat espanyol.

Pel vicepresident del syndicat des buralistes des Pyrénées-Orientales, Alain Lirola, que té un estanc a Argelers de la Marenda, aquesta mesura no tindrà cap impacte en els fumadors, però farà augmentar el contraban de tabac transfronterer, que segons diu ja és important ja que 'un paquet de cada quatre que es fuma a l'estat francès ha estat comprat fora dels estancs francesos això és un 67% per a Perpinyà'.

Recorda també que, a Catalunya Nord, tenen la competència dels estanquers andorrans i catalans del sud i que, des de l'any 2002, més d'un centenar d'estanquers han tingut de tancar a causa d'això.