Bauzá apaga el 3/24 i el 33 a les Illes

  • Des d'avui ja no es poden veure aquests dos canals · El govern no hi ha aportat cap solució tècnica

VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
31.03.2015 - 09:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des d’avui ja no es poden veure a les Illes Balears ni el 3/24 ni el 33-Súper 3. El govern diu que no ha pogut fer res per a mantenir les emissions d’aquests dos canals de Televisió de Catalunya, arran de la reordenació de la televisió digital terrestre a l’estat espanyol. Des d’ara, doncs, els únics canals en català que s’hi poden veure són el TV3CAT (que no és l’emissió convencional de TV3) i IB3. L’Obra Cultural Balear ha denunciat que el govern ha fet desaparèixer aquestes emissions amb voluntat política. 

Arran de la reordenació dels canals de la TDT, que es va anunciar ja fa mig any, les televisions deixen de tenir un espai en els múltiplexs i el cedeixen als serveis de telefonia mòbil de quarta generació. A les Illes Balears, el múltiplex afectat era el que utilitzaven IB3 i IB3 HD. El govern va decidir de moure aquests dos canals al múltiplex que ocupaven TV3CAT, el 33 i el 3/24; un múltiplex que va cedir el Ministeri d’Indústria espanyol quan era dirigit per José Montilla.

Arran d’aquest moviment, el 33 i el 3/24 es van canviar de lloc, justament cap al múltiplex que ara quedarà anul·lat per a les emissions de TDT. En canvi, TV3CAT es manté on era i es podrà continuar veient.

Divendres el govern balear va confirmar que no faria cap pas per permetre tècnicament la continuïtat de les emissions dels canals de Televisió de Catalunya. De fet, l’Obra Cultural Balear fa gairebé mig any que ja va presentar una proposta de solució tècnica, i fins ara no n’ha rebut cap resposta.

La proposta de l’OCB consisteix a mantenir els canals 33 i 3/24 allà on són ara i fer passar l’emissió d’IB3 i d’IB3 HD pels múltiplexs insulars, que depenen del Consell de Mallorca, el Consell de Menorca i un tercer compartit pel Consell d’Eivissa i el Consell de Formentera. Com que en aquests múltiplexs dels consells insulars sí que hi ha lloc, l’entitat proposa que s’hi emeti IB3. Amb això no únicament es podria mantenir la qualitat de l’emissió, sinó també fer desconnexions territorials.

L’OCB ha convocat una manifestació de protesta dijous a les dotze del migdia davant el Consolat de Mar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any