El govern de Bauzá anuncia la desaparició del 33 i el 3/24 a les Illes

  • L'executiu no aporta cap solució tècnica a la reordenació de la TDT i dimarts es deixaran de veure els canals

VilaWeb
Redacció
27.03.2015 - 14:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern balear ha anunciat avui que dimarts ja no es podran veure a les Illes Balears els canals 3/24 ni el 33, al·legant que tecnològicament ‘no hi ha cap altra opció’. La portaveu del govern, Núria Riera, ha dit que l’executiu no podia fer res per a garantir el manteniment de les emissions d’aquests dos canals de Televisió de Catalunya, arran de la reordenació de la Televisió Digital Terrestre a l’estat espanyol. Riera ha insistit que si d’ací a dimarts, dia 31 de març, no hi ha cap solució tècnica, els canals es deixaran de veure. Si això passa, l’únic canal de TVC que es podrà veure a les Illes serà el TV3CAT.

Arran de la reordenació dels canals de la TDT, que es va anunciar ja fa mig any, les televisions deixaran de tenir un espai que es cedirà als serveis de telefonia mòbil de quarta generació, de tal manera que el govern balear trasllada els canals públics i privats afectats al lloc que fins ara ocupaven el 33 i el 3/24.

L’Obra Cultural Balear va denunciar ahir aquesta situació, i ha acusat el govern de José Ramón Bauzá d’aplicar criteris polítics i no tècnics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any