NotÝcies

Divendresá 27.03.2015á 12:02

#EsticAmbErri, piulada solidÓria amb l'escriptor italiÓ De Luca

Afronta un judici per haver defensat en una entrevista el sabotatge a les obres del TGV

Men?ame
 

L'escriptor italià Erri De Luca és jutjat aquests dies per haver dit en una entrevista que les obres del TGV a la Vall de Susa, a Occitània i Arpitània, s'havien de sabotejar; unes declaracions que li poden suposar una pena de presó d'entre un any i cinc. De Luca no té pas pensat de retractar-se sinó que vol fer servir aquest judici per denunciar l'atac a la llibertat d'expressió i l'especulació que destrueix el territori. En aquesta campanya també s'hi han sumat les xarxes socials, on aquest migdia s'ha fet visible l'etiqueta #EsticAmbErri per mostrar el suport a l'escritor.

De Luca publica el llibre curt 'La paraula contrària' (Sembra Llibres) com a resposta al seu processament. Hi fa un al·legat en defensa de la llibertat d'expressió i de la relació entre la cultura i les lluites socials.

David Fernàndez, autor del pròleg del llibre, Vicent Partal, director de VilaWeb, i Pere Fernàndez, de Pequod Llibres, presenten avui 'La paraula contrària' d'Erri De Luca a la llibreria La Calders de Barcelona a les vuit del vespre. 

Més informació, a Núvol: Erri de Luca. El dret a la paraula contrària