La policia identifica disset perfils de Twitter pels piulets catalanòfobs contra les víctimes l’avió

  • Els mossos ja ho han posat en coneixement de la fiscalia

VilaWeb
ACN – Redacció
25.03.2015 - 12:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern s’ha posat en contacte amb l’associació de juristes Drets per treballar en la defensa de l’honor de les víctimes de l’accident d’avió, arran de tot de piulets catalanòfobs que inciten a l’odi i atempten contra l’honor dels catalans que hi viatjaven. La unitat contra delictes informàtics dels Mossos d’Esquadra ha arreplegat, juntament amb els serveis web del govern, tots els piulets considerats ofensius i ja ha enviat aquesta informació a la fiscalia. L’intendent dels mossos Xavier Porcuna ha dit que s’havien identificat disset perfils de Twitter, responsables de vint-i-quatre piulets que poden ser constitutius d’un delicte d’odi i discriminació.

Els serveis jurídics de la Generalitat col·laboraran amb Drets en les demandes que puguin presentar-se.

Així mateix, el govern informarà a través del 012 de com vehicular la informació que els ciutadans consideren ofensiva perquè pugui ser analitzada amb vista a futures demandes. El govern també ha comunicat formalment al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) la seva preocupació per aquesta qüestió i li farà arribar tota la documentació que aplegui, amb l’objectiu que valori si emprèn cap acció. 

El ministre d’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha dit que havia ordenat a la policia que també investigués els piulets catalanòfobs contra les víctimes de l’accident. 

Més d’un miler de queixes

El col·lectiu Drets ha rebut més d’un miler de queixes. Per això ja ha començat a fer un buidatge amb el propòsit de detectar els comentaris que puguin ser constitutius de delicte; en concret, que continguin expressions que atien l’odi i la violència contra un col·lectiu determinat i, doncs, que infringeixin l’article 510 del codi penal. Drets vol treballar amb la màxima cura i presentar una denúncia demà a la fiscalia. Calculen que hi traslladaran uns dos-cents missatges.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any