Nombroses víctimes catalanes en l’accident de l’avió de Germanwings

  • D'Argentona, Olot, Sant Cugat, Badalona, Meliana, Girona... · Hi havia 144 passatgers i sis tripulants · No hi ha supervivents · La companyia informa de 67 alemanys entre les víctimes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.03.2015 - 16:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vol 4U9525 de la companyia alemanya Germanwings, que feia el trajecte Barcelona-Düsseldorf, s’ha estavellat aquest matí als Alps per causes que encara no s’han aclarit. L’avió, un Airbus 320, havia de sortir de l’aeroport del Prat a les 9.35, però no s’ha enlairat fins a les 10. I quaranta minuts després s’ha estavellat. Ara per ara hi ha poca informació sobre les víctimes. La companyia aèria ha informat que hi havia seixanta-set ciutadans alemanys dins de l’avió, i també dos nadons. Es va sabent qui eren algunes de les víctimes, com ara uns estudiants adolescents alemanys que havien fet un intercanvi a Llinars del Vallès. I també n’hi ha unes quantes de catalanes.

Cap a les 11 l’avió ha desaparegut del radar, i segons les últimes informacions, no ha arribat a enviar cap missatge d’emergència. L’indret on s’ha estavellat és en una zona muntanyenca a prop de Barceloneta de Provença, a Occitània. L’avió tenia una capacitat per a 174 passatgers i hi viatjaven 144 passatgers i 6 tripulants. 

L’origen de les víctimes

Segons la vice-presidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, entre els passatgers n’hi havia quaranta-cinc ‘amb cognoms espanyols’; és l’única dada que n’ha donat, sense especificar de quina ciutadania eren. El 9 Nou informa que hi havia una quinzena d’alumnes i professors alemanys que havien fet un intercanvi amb l’institut Giola de Llinars del Vallès. També hi viatjaven dos treballadors de la planta de Delphi a Sant Cugat del Vallès, tal com informa Cugat.cat, que cita fonts de l’empresa: el director de recursos humans i un treballador de la secció de muntatge i delegat sindical de la UGT, que anaven a una reunió del comitè internacional de la companyia. També hi ha una aluma de l’escola Santa Isabel de Sant Cugat que viatjava amb la mare i l’àvia a l’avió, segons han confirmat fonts del centre educatiu a l’ACN.

També segons l’ACN, entre les víctimes hi ha també dos treballadors de Fira de Barcelona, on aquest matí s’ha cancel·lat la inauguració de la fira d’indústries gràfiques Graphispag.

Hi havia a l’avió un veí de Badalona, de nom Javier, entre els morts. Ho ha fet públic el batlle de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, en un piulet a Twitter.

La publicació mataronina Capgròs ha informat que entre les víctimes també hi ha quatre treballadors de l’empresa NutriSport, fundada a Mataró i amb seu a Argentona. Sembla que hi havia el gerent de la firma i tres treballadors més, dos dels quals familiars directes del gerent. Les quatre víctimes, a més, són veïnes de Mataró.

A l’avió de Germanwings hi viatjaven directius i treballadors d’empreses que anaven a la fira Anuga FoodTec, la fira de referència del sector alimentari, que es fa a Düsseldorf. Segons que informa l’ACN, són cinc dones i quatre homes. Entre les víctimes hi ha el director general de l’empresa Mimasa de Cornellà del Terri, dues treballadores d’Inoxpa de Banyoles i un veí d’Amer, que era soci de la firma Dinox, amb seu al Pla de l’Estany. També se sap que a l’avió hi anaven tres olotins, dels quals dos són dones. Aquestes víctimes tenien 33 i 42 anys. Així mateix, hi havia un home de Girona d’uns 35 anys. També segons l’ACN, hi havia una treballadora de l’empresa BDF Natural Ingredients, veïna de de Sant Gregori (Gironès). Una de les dones d’Olot és l’esposa del cap de gabinet d’Oriol Junqueras, Lluís Juncà.

Entre els passatgers hi havia també dues valencianes: una professora de Meliana que des de fa dos anys vivia a Barcelona i anava a visitar el seu fill i una dona de Torrent.

Una altra de les víctimes és originari de Sabadell, segons ha confirmat el Centre d’Esports Sabadell. El centre ha emès una nota de condol ja que es dóna la circumstància que la víctima, Josep Sabaté, és fill de Josep Maria Sabaté, ex-conseller d’aquest centre esportiu.

Així mateix, se sap que hi ha un treballador de la multinacional alemanya Bayer entre les víctimes, segons que han confirmat fonts de la companyia a l’ACN. La seu central de la farmacèutica és a Leverkusen, a seixanta quilòmetres de l’aeroport de Düsseldorf, i és molt habitual que els treballadors de la companyia –que també té seu a Barcelona i una planta polígon petroquímic sud de Tarragona– es desplacin en aquest vol de Germanwings. La companyia no descarta que hi pugui haver més treballadors de Bayer entre les víctimes.

També han mort en l’accident els cantants Oleg Bryjak i Maria Radner, que havien actuat al Gran Teatre del Liceu, en l’òpera ‘Siegfried’. La darrera actuació fou dissabte. El baríton Oleg Bryjak, que interpretava el paper d’Alberich, tornava a la ciutat alemanya, on residia i formava part del grup musical de l’Òpera de Düsseldorf-Duisburg. La contralt Maria Radner, que feia el paper d’Erda i que havia debutat al Liceu, retornava a casa acompanyada del seu marit i el seu fill petit. El Gran Teatre del Liceu ha expressat el seu condol i ha col·locat a mitja asta les banderes de la façana de la Rambla.

[Gràfic: Com ha estat el trajecte del vol de Germanwings estavellat?]

Vegeu les primeres imatges en vídeo del lloc on s’ha estavellat l’avió, difoses per la BBC:

 

Informació relacionada:

S’estavella als Alps un avió que feia el trajecte Barcelona-Düsseldorf

A Germanwings plane carrying 144 passengers from Barcelona has crashed in France

Nombroses víctimes catalanes en l’accident de l’avió de Germanwings

Com ha estat el trajecte del vol de Germanwings estavellat?

On poden rebre informació els familiars dels passatgers de l’avió accidentat

Troben una de les caixes negres de l’avió de Germanwings

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any