‘Catalan Weekend’, la nova campanya d’Òmnium per a internacionalitzar la causa catalana

  • L'entitat vol que els catalans acullin estrangers a casa un cap de setmana per explicar-los el procés

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.03.2015 - 17:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Òmnium Cultural ha presentat ‘Catalan Weekend‘, la darrera campanya per a internacionalitzar el procés. L’entitat organitza del 25 al 28 de juny unes jornades destinades a explicar als estrangers el moment que es viu a Catalunya. Per això crida tots els independentistes que convidin coneguts de fora perquè vinguin a casa seva i, a més, posarà en contacte catalans que ofereixin una habitació i estrangers que vulguin venir.

Entre el que aportin els amfitrions i les conferències, actes i trobades que organitzarà Òmnium, l’entitat pretén explicar als estrangers què és el procés: els motius i els objectius. El punt culminant de la campanya serà el dia 27 de juny, quan es trobaran tots a Barcelona.

Aquests són dos vídeos promocionals, amb Empar Moliner i Pep Cruz:



Si l’any passat Òmnium va voler internacionalitzar el procés repartint castellers simultàniament en una colla de ciutats del món, enguany gira la truita i demana als estrangers que vinguin a Catalunya i als catalans que els acullin a casa seva.

Els estrangers que vinguin s’han de pagar el viatge i el resident a Catalunya es compromet a donar-li allotjament.

Programa d’activitats i finançament

El dijous i el divendres, les àrees locals i comarcals d’Òmnium i les entitats que col·laboraran en aquesta campanya –ANC, AMI, Súmate, i una trentena d’institucions culturals i entitats populars més– organitzaran actes per mostrar la cultura i la manera de ser dels catalans als visitants. El dissabte serà el dia central. A diversos punts de Barcelona Òmnium prepararà xerrades, concerts, activitats i trobades per a amfitrions i convidats, destinades a explicar el moment que viu el Principat. El Port Vell serà el punt d’encontre final de tots els participants i on en farà l’acte més simbòlic.

Segons el responsable de la campanya i vice-president d’Òmnium, Quim Torra, el ‘Catalan Weekend’ es finançarà amb una ‘aportació inicial’ de l’entitat i, sobretot, amb ‘aportacions voluntàries que ja comencem a recollir’. Encara no hi ha cap pressupost tancat, però Òmnium calcula que necessitarà entre 100.000 i 250.000 euros per a finançar totes les activitats.

La presentació d’aquesta nova iniciativa s’ha fet des d’un dels habitatges que participarà en el ‘Catalan Weekend’, al carrer de Sardenya de Barcelona. Muriel Casals i Quim Torra hi eren acompanyats de la propietària del pis i d’una de les responsables de la Federació de Corals de Catalunya, que participa en la iniciativa.

Objectiu: mobilització dels ‘amfitrions’

Muriel Casals ha dit: ‘Per fer realitat el procés que hem començat, necessitem que molts catalans en tinguem ganes, però també la complicitat, amistat i simpatia de molts ciutadans d’arreu del món. Aquest projecte té l’objectiu de fer amics per ensenyar com som, què fem i què volem.’

Quim Torra ha explicat que la promoció del ‘Catalan Weekend’ va adreçada sobretot als amfitrions: ‘Es pretén que els catalans es mobilitzin per explicar als visitants que som aquí i que els volem fer arribar el nostre projecte. Volem molta gent a Catalunya aquell cap de setmana, i també fem una crida per poder aconseguir que vingui aquell prescriptor, aquell parlamentari que ens interessarà que sàpiga què passa o aquell personatge que té un punt mediàtic.’ I encara ha afegit: ‘El missatge és molt clar: volem explicar el país a través d’una jornada, que puguin viure de prop el nostre procés polític.’

Suport de Núria de Gispert i Dagoll Dagom

De moment, Òmnium ha aconseguit el suport de la presidenta del parlament, Núria de Gispert, que s’ha compromès a enviar cartes a diputats i polítics per animar-los a participar-hi. L’entitat també es posarà en contacte amb partits polítics, associacions o clubs, com ara el Barça i l’Espanyol, amb l’objectiu que els seus membres i cares conegudes puguin adherir-se i ser amfitrions.

La companyia teatral Dagoll Dagom ha elaborant un seguit de vídeos amb esquetxos que acaben amb catalans –coneguts i anònims– convidant estrangers a visitar Catalunya aquell cap de setmana de juny. Segons els responsables d’Òmnium, gent com Joel Joan, Ventura Pons, Juanjo Puigcorbé, Empar Moliner o Isona Pasola ja han confirmat que hi participaran.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any