Junqueras dubta si hi haurà eleccions el 27-S i després rectifica

  • El president d'ERC va dir ahir que procurava 'dubtar de tot allò que sigui convenient dubtar'

VilaWeb
ACN-Redacció
19.03.2015 - 12:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha hagut de sortir a matisar unes declaracions que va fer ahir a Ràdio Sant Vicenç dels Horts, en què deia que veia amb incertesa la convocatòria electoral del 27-S. Va dir que esperava que el 27-S fos una realitat, però que hi hauria incertesa fins que no es convoqués oficialment. ‘Cal veure si efectivament hi ha eleccions el 27-S’, va dir. Arran del rebombori que han causat aquestes declaracions, avui ha sortit a matisar-les al parlament.

‘No tenim cap dubte que hi haurà eleccions el 27 de setembre. Està acordat per totes les parts i estem convençuts que totes les parts compliran amb tots els elements de l’acord’, ha dit avui.

En l’entrevista a Ràdio Sant Vicenç dels Horts, el periodista li preguntava si el resultat de les eleccions del 27-S determinarien si Junqueras continuaria a l’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. La resposta de Junqueras fou que no tenia clar que hi hagués eleccions. El periodista li va demanar si dubtava que el president de la Generalitat, Artur Mas, acabaria convocant les eleccions. ‘Procuro dubtar de tot allò que sigui convenient dubtar’, respongué Junqueras. El 27-S és fruit de l’acord a què van arribar Mas i Junqueras el 14 de gener proppassat i, fins ara, ERC no l’havia posat en dubte.

Escolteu les declaracions que va fer ahir:

La incertesa només s’acabarà, segons Junqueras, quan es publiqui el decret de convocatòria dels comicis, el mes d’agost. ERC confia que sí que hi hagi eleccions i que el 27-S es converteixi en un plebiscit sobre la independència de Catalunya.

Tanmateix, l’entrevista a Ràdio Sant Vicenç no se centrava en el context nacional sinó en les eleccions municipals, en què Junqueras intentarà revalidar la condició de batlle del municipi. De fet, la pregunta sobre el 27-S no es referia estrictament al context nacional, sinó al local, perquè l’entrevistador li demanava si el resultat de les eleccions al parlament determinaria la seva continuïtat a l’ajuntament.

Junqueras creu que la resolució de dues ‘incerteses’ marcaran la seva continuïtat al consistori. En primer lloc, que es confirmi que el 27-S hi ha veritablement eleccions i, en segon lloc, que després d’aquestes eleccions ell ocupi un càrrec a la Generalitat. Si no es compleix alguna d’aquestes condicions, el president d’ERC continuarà a l’ajuntament, bé com a batlle, bé com a regidor, en cas que la coalició que lidera, Junts per Sant Vicenç, no obtingui la majoria el 24 de maig. Tot i aquestes incerteses, creu que és ‘molt probable’ que continuï quatre anys més a l’ajuntament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any