Internet com a estructura d’estat

  • Una quarantena de ponents debaten a la Catosfera de Girona la importància de la xarxa catalana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des del 2012, el cicle Catosfera proposa anualment conferències i debats sobre les novetats tecnològiques i d’internet, des de la perspectiva catalana. Cada any hi passen, doncs, pensadors, emprenedors i actors de la internet catalana, sempre entorn d’un tema central. Avui i demà, a l’auditori del Centre Cultural la Mercè de Girona, el ‘leitmotiv’ és internet com a estructura d’estat.

D’ençà que va aparèixer, a mitjan anys 1990, internet no ha parat de créixer i d’evolucionar a tot el planeta i el nostre país no n’ha estat pas cap excepció. I no sols això: la xarxa ha resultat una eina especialment útil i eficaç per a prendre una posició a escala mundial. La Catosfera del 2015 vol centrar el debat a analitzar el paper d’internet com a estructura d’estat en àmbits com ara la cultura, el turisme, la comunicació, la projecció internacional, la legalitat i els vídeojocs, entre més.

A les jornades centrals, s’hi ha convidat una quarantena de ponents, entre els quals Albert Castellón, conseller estratègic de Moritz i cap de màrqueting de Parlem; Pep Salazar, director del Mobile World Centre de Barcelona; Imma Tubella, catedràtica de comunicació de la UOC; David Darnés, d’Ubisoft Barcelona; Benjamí Villoslada, de l’agregador de notícies Menéame; l’advocat Carlos Sánchez Almedia; Miquel Curant, director del club Tr3sc, i el cineasta Francesc Bellmunt.

Tots els debats programats, d’accés gratuït, es poden seguir per ‘streaming’ a través de la web de la Catosfera i amb l’etiqueta #catosfera.

Tant avui com demà també es pot visitar gratuïtament al Centre Cultural la Mercè l’exposició ‘El procés en deu imatges d’èxit, dins i fora de la xarxa’, del dissenyador gràfic i il·lustrador Jordi Calvís. A més, durant aquests dos dies l’empresa 3D PrintCat farà una mostra d’impressions en tres dimensions amb la GIBOX, la primera impressora dissenyada i fabricada a Girona.

Activitats complementàries

A banda les jornades centrals, entre el 23 i el 28 de març la Catosfera portarà prop d’una desena d’activitats a uns quants espais de Girona. Se’n destaquen una xerrada sobre ensenyament i internet (dilluns), la presentació del llibre ‘El reconeixement internacional del .cat’ (dimarts), un debat sobre les noves formes de consum audiovisual a la xarxa (dimecres), les presentacions de l’emissora en línia Scanner FM (dijous) i de l’exposició ‘Portades de l’Ara. Quatre anys de periodisme creatiu’ (divendres), a més de tres activitats participatives amb la col·laboració de Softcatalà, ISOC-Cat i l’Amical Viquipèdia (dissabte).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any