El Mundo destaca del matrimoni assassinat a Tunis que tenia ‘fortes conviccions catalanistes’

  • El diari acaba canviant el subtítol de la notícia per les protestes a la xarxa

VilaWeb
Redacció
19.03.2015 - 08:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos dels dinou morts ahir en l’atemptat a Tunis eren un matrimoni català. Antoni Cirera Pérez i Dolors Sánchez Rami, jubilats residents a Barcelona, havien arribat a Tunis amb el creuer Splendia de la companyia MSC, i feien una visita al Museu del Bardo. Tots els diaris espanyols van destacar aquesta dada, però l’enfocament més sorprenent el va fer l’edició digital del diari El Mundo, que en la notícia que en va fer va arribar a destacar en un subtítol que els dos morts ‘tenien fortes conviccions catalanistes’.

Arran de les protestes que hi va haver tant a la xarxa, especialment a Twitter, com en els comentaris dels lectors de la notícia, la referència va desaparèixer dels elements de titulació, però s’ha mantingut en el text de la notícia, que diu: ‘Una veïna de l’immoble, situat en el barri residencial del Camp de l’Arpa, va descriure els morts com una parella molt amable i de fortes conviccions catalanistes’. Abans que el diari canviés el subtítol, molts usuaris de Twitter ja n’havien fet captures de pantalla:

Això es podia llegir en la notícia d’ahir al vespre; en la d’avui al matí, que resumeix el que va passar ahir a Tunis, es manté la referència a les ‘fortes conviccions catalanistes’ del matrimoni assassinat, tot i que no pas en el subtítol, sinó en un text destacat sobre el perfil del matrimoni assassinat que acompanya la informació principal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any