Marta Rovira: ‘Oi que el procés continua endavant?’; Mas: ‘Oi que no en té cap dubte?’

  • La secretària general d'ERC i el president de la Generalitat escenifiquen el compromís amb l'avenç del procés d'independència al parlament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.03.2015 - 12:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president Artur Mas i la secretària general d’ERC Marta Rovira han escenificat el compromís de les dues forces polítiques principals amb la continuïtat del procés d’independència. En la sessió de control al parlament, Rovira ha fet una pregunta molt simple al president: ‘Oi que el procés continua endavant?’ Mas li ha respost també amb molta simplicitat: ‘Senyora Rovira, oi que no en té cap dubte?’ En el torn de rèplica, Rovira ha anat més enllà en la seva exposició assenyalant els motius més importants del seu compromís amb la independència de Catalunya.

Mas ha contestat: ‘En tots els terrenys que vostè ha esmentat, s’hi està treballant des de la constitució d’aquest parlament el 2012. No hem deixat de treballar per aquest objectiu. El govern no ha dubtat mai que aquest era el full de ruta. Que cal continuar comptant vots. Cal fer tot el que calgui per poder fer el pas endavant si els ciutadans ho decideixen el 27 de setembre.’

Marta Rovira havia demanat a Mas si creia que el procés continua endavant, com pensen els republicans, ‘malgrat interessos variats d’origen incert o una certa gastronomia demoscòpica que intenta obstaculitzar el que es va dir el 9-N, que hi ha una majoria a favor de la independència’. La prova d’això és el 27-S, ha remarcat, els experts que proposa ERC per col·laborar amb el govern i el preacord sobre el full de ruta.

El president de la Generalitat ha reivindicat la feina del govern des de principis de legislatura per tirar endavant amb el procés, treballant ‘intensament’ de de fa més de dos anys, i fins i tot avançant de nou eleccions perquè els ciutadans es puguin pronunciar sobre el seu futur. ‘No hi ha gaires governs que se l’hagin jugat tant, i aquest govern se l’està jugant’, ha defensat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any