El Batlle de Perpinyà continua negant-se a participar als actes pel 19 de març

  • Hem rebut un comunicat del batlle de Perpinyà Jean-marc Pujol, on justifica la seua absència en la cerimònia oficial que tindrà lloc demà, 19 de març , dia en que es commemora el fi de la guerra d'Algèria ...>>
    Dc. 18 de març del 2015

VilaWeb
Redacció
18.03.2015 - 11:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ha decidit que la bandera francesa estarà posada a mitja asta al front de l’ajuntament de la vila. Considerà que la data del 19 de març commemorant l’alto el foc de la guerra d’Algèria, l’endemà dels acords d’Evian de 1962, no és el final de la guerra sinò que més aviat és el començament de les massacres envers els harkis.

Segons diu, celebrar els acords d’Evian és celebrar una derrota. La seua actitud ha aixecat crítiques no només de l’esquerra també d’associacions d’antics combatents com l’FNACA o l’ARAC, que pensen acudir al monuments als morts per retre’ls homenatge.

Cal recordar també que, l’any passat, dos batlles més van evidenciar-se: Thierry del Poso batlle de Sant Cebrià, va decidir no anar a aquesta cerimònia i va enviar al seu primer adjunt, mentre que el de Portvendres, Jean Pierre Romero, també va decidir boicotejar aquesta jornada. En aquesta darrera vila viuen al menys un miler de ‘pieds-noirs’, i enguany encara no s’ha pronunciat.

Podeu llegir el comunicat sencer, en francès, en el document adjunt a la notícia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any