Notícies

Divendres  13.03.2015  19:08

Principi d'acord de la Taula de Partits pel full de ruta cap a la independència

Estableixen que s'emprengui el procés cap al nou estat si les forces sobiranistes guanyen el 27-S

Men?ame
 

Els partit i entitats de la Taula de les forces polítiques i socials per a l'estat propi s'han reunit avui i han arribat a un principi d'acord en relació al full de ruta cap a la independència. Les bases de l'acord estableixen que, si les forces sobiranistes obtenen la majoria en les eleccions del 27-S, es farà una declaració solemne del parlament per a emprendre el procés cap a la constitució d'un nou estat i es desplegaran els mecanismes de transició nacional i de les estructures d'estat. 

L'acord l'han signat CDC, ERC, EUiA, Reagrupament, MES-Moviment d’Esquerres, Associació de Municipis per la Independència, Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

Així, estructuren en quatre fases l'endemà del 27-S si guanya la independència: 

«1. Declaració solemne del Parlament de Catalunya de l’inici del procés que ens ha de dur a la constitució del nou Estat o República catalana.
2. Iniciació del procés constituent.
3. Desplegament dels mecanismes de transició nacional i de les estructures d’Estat.
4. Culminació democràtica del procés per part del poble de Catalunya.»

Estableix que les eleccions del 27 de setembre han de servir de mecanisme legal per a conèixer la voluntat del poble català sobre el seu futur polític. La Taula també s'ha marcat l'objectiu de signar el manifest a final d'aquest mes de març 'amb la voluntat que sigui un punt de partida obert perquè s’hi puguin integrar altres forces polítiques i socials'. 

Rull: 'L'acord dóna esperança'

El coordinador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, s'ha mostrat molt content del resultat de la reunió. El 'principi d'acord' al que han arribat des de la taula de les forces polítiques i socials per a l'estat propi deixa als convergents 'realment contents' perquè, segons Rull, 'consolida una posició sólida i dóna confiança i esperança a la gent d'aquest país'.