El Banc Sabadell prepara el terreny en cas d’independència, segons Bloomberg

  • Analitza la possible compra del banc britànic TSB per part de l'entitat catalana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.03.2015 - 16:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Banc Sabadell negocia la compra del banc britànic TSB, una filial del Lloyds, per 2.300 milions d’euros mitjançant una oferta pública d’adquisició amistosa de 340 penics per cada acció. La cadena financera Bloomberg es fa ressò de l’operació, i l’analitza des d’una òptica política, apuntant que la compra del TSB podria formar part d’una estratègia del banc per a preparar el terreny en cas d’independència de Catalunya, ‘reduint els riscs de la independència’.

‘Limitar l’exposició a Espanya i a Catalunya, seguint el model del Santander i del BBVA, és una bona manera de preparar-se en cas que el risc polític continuï augmentant’, diu l’analista econòmic François Lavier, gestor de l’empresa Lazard Frères, en declaracions a Bloomberg.  En aquest sentit, diu que el Sabadell es podrien avançar als esdeveniments, prevenint un possible tancament de l’aixeta del finançament del Banc Central Europeu.

I destaca que és probable que els inversors no tinguin tant en compte els riscs polítics a Catalunya tenint en compte la injecció de 1,1 bilions d’euros del BCE per a la compra d’actius.

Bloomerg situa el context polític català actual, destacant les eleccions del 27-S i dient que ‘Amb Rajoy construint un mur davant les peticions de diàleg, Mas ja ha començat l’establiment d’institucions per a gestionar un estat català, preparat per a posar-lo en marxa en cas que els separatistes guanyin el setembre’.

Finalment, destaca que, segons el departament d’Economia de la Generalitat, la política és de no intervenció sobre el que facin les grans empreses del país. Ara, també destaca que el govern aplaudeix qualsevol esforç que es faci per a incrementar la presència internacional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any