Totes les novetats de les festes de Sant Josep Oriol al ‘Fes Ta’

  • El programa de cultura popular estrena la secció 'Sons de la tradició' a càrrec de l’etnomusicòleg Ramon Vilar

VilaWeb
Jesús Ventura i Amadeu Carbó
14.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La festa major del barri del Pi, que es fa en honor a sant Josep Oriol serà un dels temes centrals del programa d’aquesta setmana, amb l’entrevista que l’Amadeu Carbó li fa al nostre col·laborador Nico Alonso. En aquesta ocasió en Nico parla com a responsable de la colla de geganters del Barri del Pi, els organitzadors principals de les festes d’aquest barri barceloní que se celebraran del 20 al 23 de març.

Però començarem el programa parlant d’assemblees, una de les cites més importants del cicle anual de les entitats que acostuma a celebrar-se en aquestes dates. Ens farem ressò de l’anomenat ‘Decàleg per aconseguir que l’assemblea de l’associació sigui un desastre’ que va publicar el mes passat en Roger Buch en el Xarxanet. Amb un marcat to humorístic són deu normes imprescindibles que cal seguir (o no) per tal que l’assemblea de la vostra entitat sigui un èxit (o tampoc…). No us el perdeu!

I a ‘La Columna’ d’aquesta setmana el nostre director, Jesús Ventura, ens fa la crònica del concert commemoratiu del 40 aniversari de la cobla Ciutat de Girona que tingué lloc el passat divendres dia 6 de març al Teatre Municipal de Girona. L’ha titulat amb una pregunta: ‘Això s’acaba?’, un lament que vira cap a l’optimisme. A veure què en penseu…

Pel que fa a la resta de seccions tenim una altra estrena: ‘Sons de la tradició’ és el títol d’una proposta curiosa i molt interessant que ens fa l’etnomusicòleg Ramon Vilar. De la seva mà escoltarem tonades i sons peculiars que formen part del nostre univers sonor més popular i tradicional. En aquest breu capítol inaugural ens porta un cant de venedor ambulant: ‘Tovalloles ben peludes’.

I la resta de seccions d’aquesta setmana hi trobem les ‘Dites i refranys’ on en Víctor Pàmies ens explica com n’és de difícil o d’impossible ‘Voler posar portes al mar’. A més també aprofita per anomenar altres dies de significat semblant. Tindrem també un ‘Fons Amades’, la secció de l’Antoni Serés que fem en col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Avui obrim una ‘Capsa amb titelles’, una de les activitats d’oci preferides de l’insigne folklorista.

I a l’’Expedient C’ l’Amadeu Carbó ens parlarà de ‘Les festes inventades’, aquelles manifestacions festives que arrelen en el calendari com a noves tradicions, sense tenir cap tipus de referències pretèrita. Acabarem afegint-hi una miqueta de música, concretament tres sardanes com ara ‘Ciutat de Girona’, de Jordi Paulí; ‘Porta Ferrada’, d’Antoni Ros-Marbà i ‘El petit Oriol’, de Josep Prenafeta, doncs ja teniu un altre ‘Fes Ta Festa’ a punt d’escoltar.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any