Sobre els usos de la finca municipal de Fuset

VilaWeb
VilaWeb
Colla Ecologista l’Arrel
12.03.2015 - 23:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nostre grup de defensa ambiental vol posar de manifest la total submissió del PP i del PSOE d’Ontinyent per a prendre decisions perquè s’aproximen les eleccions municipals i denunciem la irresponsabilitat a l’hora de gestionar el patrimoni públic d’aquests dos partits convenienciers en el tema refent a la finca de titularitat municipal de Fuset. Critiquem el canvi d’actitud del batle Jorge Rodríguez, qui ha demostrat que no està capacitat per prendre decisions que afecten el patrimoni públic d’Ontinyent, quan afecten els seus interessos polítics. Si fa un mes el sr. Rodríguez estava convençut que aquestes activitats no es podien legalitzar, no entenem ara el motiu d’aquest canvi de parer, en la línea de prioritzar unes activitats privades en una propietat municipal, quan no és possible de fer-la d’acord amb la llei.

Denunciem la poca solidesa política del PP i del PSOE davant de prendre una decisió que afecta el poble i la gestió d’una finca pública, que s’emmarca dins del Paratge Natural Municipal i on, quant als usos, resulten incompatibles determinades activitats, encara que s’hagen estat realitzant durant els darrers quaranta anys. Un espai de tots els ciutadans d’Ontinyent i no sols d’uns pocs, com pretenen que així siga, i a més a més, amb la clara intenció de perpetuar en el temps un autèntic desficaci que ja porta en marxa massa temps.

La finca de Fuset és l’única propietat de caire forestal de titularitat municipal. La gestió s’ha de basar en la revalorització dels elements naturals propis d’un espai forestal, peculiar i vulnerable, al mateix temps. Una gestió que, a través de la restauració, recupere els espais profundament degradats per activitats incompatibles i oferisca un espai de participació i gaudi al poble sencer, sense tindre en compte la pertinença a determinat club o associació. Aquesta proposta, de visió oberta i amb perspectiva, podria repercutir, a mig i llarg termini, en un veritable punt d’interès de gent d’arreu el país.

Aquesta decisió implica un fort revés a un procés de participació ciutadana que va començar fa més de dos anys. Quin és el paper del Consell Local del Medi Ambient, la decisió del qual ara és massacrada per una decisió partidista? Precisament en un moment en què hi ha obert un procés de suposada participació ciutadana al municipi. Com pot defensar ara el sr. Rodríguez eixa participació? Preguntes totes que requereixen respostes clares per part del consistori ontinyentí, que malauradament ha decidit deixar de banda un bon grapat d’associacions ben representatives d’Ontinyent.

Considerem que el batle i el PP han mentit a les associacions implicades en la gestió d’aquest espai durant les passades dècades, i que han promès pagar amb diners públics les activitats privades d’aquestes associacions, els usos de les quals no són compatibles amb l’ús públic del Paratge Natural Municipal.

Des de la Colla Ecologista l’Arrel, volem reivindicar el nostre dret de participar en les decisions que afecten la gestió de la finca de Fuset, emmarcada en el Paratge Natural Municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar. Així com manifestem el nostre interés a participar en debats públics i tallers de participació ciutadana, que reconduïsquen la situació cap la transparència de la gestió municipal i la participació dels ciutadans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any