Alcoi homenatja Ovidi Montllor i Joan Pau Giné

  • Una desena de grups interpretaran els temes més coneguts dels dos músics en el concert ‘De la llesqueta i de la terreta’

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.03.2015 - 05:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

De la llesqueta i de la terreta‘ és un concert d’homenatge als músics Ovidi Montllor i Joan Pau Giné que es farà dissabte al teatre Principal d’Alcoi. Està organitzat pel Col·lectiu Ovidi Montllor i hi participaran un bon reguitzell de músics i grups catalans i valencians, emtre els quals els valldalbaidins Atzukak i Gent del Desert. Tots plegats retran homenatge a dos dels músics més destacats del moviment de la Nova Cançó interpretant els seus temes més emblemàtics.

Aquesta setmana s’ha commemorat el vintè aniversari de la mort d’Ovidi Montllor i el seu poble natal s’ha volgut afegir als homenatges amb el concert de dissabte. Però l’entitat promotora de la festa, el Col·lectiu Ovidi Montllor, també ha volgut aprofitar l’ocasió per a reivindicar el llegat d’un altre exponent de la Nova Cançó: el músic rossellonès Joan Pau Giné. Després d’haver publicat tres discs, Giné va morir sobtadament el 1993 en un accident de trànsit.

La desena de grups participants a l’homenatge versionaran els temes més coneguts d’Ovidi i de Giné. Del músic d’Alcoi se sentiran temes com ‘Petita’, ‘Ell’, ‘Montserrat’ i també els temes plens d’humor i surrealisme que componia Giné com ara ‘Allioli’, ‘La Marinada’ o ‘Les bruixes de l’amor’. Hi haurà Atzukak, Bertomeu, Clara Andrés, Gent del Desert, Ghetto Studio, el cantant del duo Llamp Te Frigui, Franck Sala, Lluís Vicent, Òwix & Manolo Miralles i VerdCel. A més, entre els músics nord-catalans hi haurà el cantautor Pere Figueres, qui havia actuat moltes vegades al costat de Joan Pau Giné.

El concert serà alhora una presentació del llibre-disc quàdruple Cantem Giné publicat l’any passat amb noranta-dues versions de temes del cantant rossellonés, interpretats per cantants de tot el país, entre els quals els que actuen dissabte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any