Un agent de la policia espanyola orina en una estelada a Calella

  • És un dels antiavalots instal·lats al Maresme de fa mesos

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.03.2015 - 08:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un agent de la policia espanyola va orinar sobre una estelada que va despenjar del sostre del bar Golden Gloves del carrer de Jovara de Calella, segons que informa el Punt Avui. Els fets van passar dimecres a la matinada i l’agent va actuar animat per tres companys més. Abans, havia fet mofa de la bandera passant-se-la pel cul i va fugir enduent-se-la quan va veure que algú avisava els mossos.

Els quatre agents formen part del contingent d’antiavalots instal·lats des del setembre passat en aquest municipi del Maresme. Segons alguns testimonis, van començar una discussió amb un grup de joves veïns del municipi que hi havia fora del bar. Hi va haver un moment que un dels agents va entrar, va agafar l’estelada, la va portar a fora i s’hi va orinar a sobre, mentre cridava consignes antiindependentistes.

La discussió va pujar de to i els joves van avisar els mossos d’esquadra. Quan van arribar l’agent havia fugit. Els que s’havien quedat es van identificar com a membres de la policia espanyola. Els mossos van demanar reforç a la policia municipal. Malgrat l’aldarull, ningú no va presentar cap denúncia.

La batllessa de Calella, Montserrat Candini (CiU), va condemnar l’acció de l’agent, que va qualificar de vergonyosa, incívica i poc respectuosa. I ha adreçat una carta al director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, explicant-li els fets i demanant-li que prengui mesures.

Els testimonis esmentats pel diari asseguren que fins ara no hi havia hagut cap incident d’aquesta mena, per bé que els policies són clients habituals del locals d’oci des de fa mesos.

L’any passat el govern espanyol va decidir d’augmentar el nombre d’agents antiavalots destinats a Calella: el mes de maig, durant els incidents en el desallotjament de Can Vies, van arribar-n’hi més de dos-cents. Els furgons policíacs eren aparcats en un solar al costat de l’hotel Top Olímpic, i després han anat canviant de lloc. Ara són aparcats en una fàbrica tèxtil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any