Podem vota a favor del monopoli centralista d’AENA al Parlament Europeu

  • S'oposa, juntament amb PSOE, IU i Ciutadans, a una esmena presentada per l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.03.2015 - 16:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament Europeu ha aprovat (pdf, pàg 99 i 100) per 396 vots a favor, 267 en contra i 32 abstencions una esmena de l’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa en què es reclama que les xarxes aeroportuàries i portuàries (com ara AENA i  Puertos del Estado) canviïn de model i s’obrin a la lliure competència. Actualment a l’estat espanyol són gestionades de manera centralitzada. És un cas únic a Europa.

És una esmena a l’Informe Anual de la Competència, que fiscalitza l’actuació de la Direcció General de la Competència de la Comissió Europea. L’esmena ha estat aprovada pel parlament per 526 vots a favor, 108 vots en contra i 59 abstencions.

Entre els eurodiputats de l’estat espanyol, Podem, juntament amb PSOE, IU i Ciutadans, han votat contra l’esmena de Tremosa. En canvi, el PP hi ha votat a favor, cosa que sobta tenint en compte que sempre ha defensat el model centralista de ports i aeroports.

El diputat del PSC, Javi López, ha votat a favor de l’esmena de Tremosa, contràriament als eurodiputats del PSOE i la majoria del grup europarlamentari socialista.

Un informe ‘políticament molt significatiu’

El diputat proposant, Ramon Tremosa, ha dit: ‘El parlament ha posat de manifest la incomoditat amb el model de la gestió d’AENA i de Puertos del Estado, que no permet la competència entre aeroports i ports d’un mateix país i que representa un llast per al creixement econòmic i per a les tarifes que paguen els usuaris d’aquestes infrastructures.’

L’informe aprovat no és vinculant, ‘però políticament molt significatiu’, especialment en vista de les futures regulacions obligatòries sobre gestió d’infrastructures que ja es discuteixen a Brussel·les.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any