EUPV i Esquerra Republicana temptegen una candidatura conjunta a les Corts

  • La negociació pot començar la setmana vinent, i inclouria també els Verds del País Valencià

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
06.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) podrien anar junts a les eleccions a les corts del 24 de maig. Ja han tingut una primera presa de contacte, en què s’ha suggerit aquesta possibilitat, ara que els republicans han quedat fora de les llistes de Compromís i que uns i altres ja han tancat (i continuen tancant) acords per a concórrer plegats en llistes a una trentena de municipis. Hi ha voluntat d’entesa, i la negociació formal sobre les posicions a ocupar a les llistes començarà molt probablement la setmana que ve. L’acord es podria ampliar als Verds del País Valencià i a Alternativa Socialista.

Dimecres van fer una reunió per enllestir un acord electoral per a la ciutat de València, i fou llavors que els representants d’EUPV van proposar als republicans la possibilitat de fer-lo extensible a les llistes a les corts. Els representants d’ERPV van rebre de molt bon grat la proposta, però serà l’executiva del partit que, dissabte, acordarà de negociar-hi formalment. EUPV prendrà l’acord dilluns en la reunió de la comissió executiva. En el cas d’EUPV –si finalment hi ha entesa amb els Esquerra, amb els Verds i Alternativa Socialista–, la militància l’haurà de validar en un referèndum.

Ara per ara, ERPV i EUPV han tancat acords per anar plegades en uns quants municipis, com ara Gandia, Dénia, Pego, Crevillent i Alacant, a més de la ciutat de València, on l’acord és pràcticament clos. En alguns casos, com a Alacant, la candidatura aplega més formacions, a part EUPV i ERPV, sota el paraigua de la marca electoral de Guanyem.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any