Josep Abril: ‘Amb la independència podria vendre a Valladolid igual com ho faig ara a París’

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Abril, dissenyador de moda, respon dues preguntes sobre la independència i el futur de Catalunya al món. És una altra entrevista de la sèrie ‘Faces of Independence’ de l’edició en anglès de VilaWeb, que reproduïm en català.

—Per què i per a què voleu la independència de Catalunya?

—Vull la independència per tres raons: la raó del cap, la raó del cor i la raó de la panxa. La del cor és que sempre ho he somniat. Suposo que és una cosa que ja em ve de família. També perquè penso que una relació normal amb el meu veí ha de ser d’igual a igual. La raó de la panxa és que arriba un moment que n’estàs fins al capdamunt, de tot això que passa. Hi ha una falta de respecte i ignorància per part de les institucions espanyoles; i els mitjans de comunicació espanyols transmeten informació totalment esbiaixada, que ho contamina tot. Ens acusen de no ser plurals a nosaltres, però és ben al contrari: la prova que som plurals és que sempre ens barallem entre nosaltres. I, finalment, la raó del cap, que segurament és la que es pot entendre més a fora, és que penso que tenir els centres de poder a prop fa que les decisions s’acabin prenent més a favor teu, i no pas en contra. Penso que amb la independència podríem tenir més influència i, a més, crec que perquè avanci el món cal una globalització general, però d’una localització d’allò més proper.

Des del meu àmbit professional, amb la independència podria tenir unes relacions molt més normals amb els meus clients espanyols. Suposo que al principi costaria, però amb la independència podria vendre a Valladolid igual com ho faig ara a París. Amb la situació actual, m’han arribat a dir que em canviés el nom, que em posés una hac al final de ‘Josep’, perquè creien que així vendria més. En un país normal això no passaria.

—Què creieu que una Catalunya independent pot aportar al món?

—Una Catalunya independent beneficiarà molt Europa. Un estat com Catalunya serà un país potent. Serà contribuent net. I podrem prendre decisions més encertades de les que pren ara el govern espanyol. Per exemple, en la qüestió de les energies renovables, el govern espanyol ha pres unes mesures que són ridícules i absurdes. Amb un estat, ho podrem canviar. També tinc la sensació que Catalunya sempre ha estat un país avançat quant a ajudes socials i culturals i crec que amb la independència podem donar-hi una empenta. Igual com ara intentem igualar-nos als països del nord d’Europa, m’agradaria que d’aquí a pocs anys altres països es reflectissin en Catalunya. I l’única manera que això passi és que siguem independents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any