Notícies

Dilluns  02.03.2015  06:00

Indignació a la xarxa per la censura d'un altre article de Sánchez Piñol a La Vanguardia

El diari va sortir ahir novament sense la col·laboració quinzenal de l'autor de 'Victus'

Men?ame
 

Els lectors d'Albert Sánchez Piñol es van tornar a quedar parats ahir quan van veure que La Vanguardia tampoc no publicava el seu article quinzenal. L'últim article seu, publicat fa quinze dies, ja va sortir una setmana més tard del dia que tocava perquè La Vanguardia no el va voler publicar d'entrada: segons el director, Màrius Carol, fou perquè era molt urgent de publicar un article sobre l'Estat Islàmic. Però Sánchez Piñol va explicar que els responsables del diari li havien dit que aquell article, 'Sí al museu militar!', tocava qüestions molt delicades i que publicar-lo hauria fet passar un tràngol al mitjà.

L'article va acabar sortint igualment, una setmana més tard, però, de fet, ja havia circulat per la xarxa, perquè durant una estona la versió digital del diari el va publicar.

Ahir tampoc no hi havia article. De moment, Sánchez Piñol no ha dit res. El diari, tampoc. Però novament hi ha indignació a la xarxa, on molts usuaris es demanen què ha passat, i reclamen a Màrius Carol que doni explicacions avui a RAC-1, com a contertulià habitual del dilluns.

Tal com recordava ahir Bernat Puigtobella a Núvol, malgrat haver acabat publicant l'anterior article de Sánchez Piñol, inicialment censurat, La Vanguardia va trigar poc a contraatacar --mitjançant signatures habituals de la casa-- la crítica contra el paper de l'exèrcit espanyol a Barcelona i a Catalunya. 

'El dia 19 de febrer, Francesc Granell, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, obria foc al mateix diari amb un article en què afirmava que el posicionament de Sánchez Piñol sobre un futur museu militar a Barcelona era molt desafortunat', diu Puigtobella. I afegeix: 'I ahir mateix, Sergio Vila-Sanjuán, a l'editorial del Cultura|s, suplement cultural del diari, defensava la noció que Barcelona dediqués un espai a la seva història militar, afirmant que el museu de Montjuïc li havia estat molt útil mentre es documentava per escriure la seva novel·la "Una hereva de Barcelona."'