Avanç editorial: ‘Principi d’incertesa’ de Martí Sales

  • Ricard Planas i Ramon Mas, editors de Males Herbes, parlen d'aquest llibre que creuen prodigiós

VilaWeb
M.S.
01.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Martí Sales (Barcelona, 1979) torna a publicar, aquest vegada a l’editorial Males Herbes i amb el títol ‘Principi d’incerteses‘. És un llibre que parla de la mort inesperada d’un amic. De la incertesa de viure. De perdre’s. De buscar i mai no trobar. De l’entusiasme. De la distància variable entre l’escriptura i l’experiència, de la distorsió de la ficció, de la veritat de la ficció —molt més fonda—. De la construcció d’un mateix. De la destrucció d’un mateix. Els editors, Ricard Planas i Ramon Mas, ho diuen així: ‘En Martí Sales obre en canal la pròpia vida per comprendre de què és feta.’ Llegiu-ne un fragment (pdf).

Ricard Planas i Ramon Mas, editors de Males Herbes, parlen de  ‘Principi d’incertesa’:

«’Principi d’incertesa’ és un llibret prodigiós. Un llibre que llisca, s’atura, pensa, fa un parell de giragonses i es marca un pas de ball. A dins hi trobareu una set de veritat descomunal, una necessitat d’explicar-se que no esquiva cap risc per aconseguir traçar una dissecció en paral·lel de la condició humana i els fenòmens de la física. En Martí Sales parla en una primera persona recalcitrant del seu any 2008, un període vital ple de canvis, viatges i descobriments, per endinsar-se en uns fets que tan podrien no ser res com significar-ho tot. Com a rerefons: la mort d’un amic, el que som i el que deixem de ser.»

«En Martí Sales obre en canal la pròpia vida per comprendre de què està feta. Hi va directe, sense contemplacions, de manera seriosa, és a dir, honesta. Hi trobareu una escriptura concebuda com a bisturí, unes paraules que són un Cavall de Troia, un ‘principi’ (el ‘Principi d’incertesa’ que dóna títol al llibre) que ho és de tot i de res. Escriure per entendre què es viu. Viure per entendre què s’escriu.»

«Ens complau molt presentar aquesta novetat, i esperem que  toqui la fibra del lector tant com ens la va tocar a nosaltres la primera vegada que la vam llegir. Estem davant d’una proposta teixida amb una honestedat radical i un talent especial per construir paisatges (interiors o exteriors) que de ben segur trobarà els companys de viatge adequats.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any