Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  28.02.2015  06:00

Autor/s: ACN

L'ANC donarà suport a les candidatures municipals que es comprometin amb un 27-S plebiscitari

L'entitat impulsarà una assemblea de càrrecs electes perquè assumeixi el poder si l'estat suspèn l'autogovern

Men?ame
 

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha posat la directa cap a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, unes eleccions en què els catalans votaran en clau plebiscitària sobre el futur del país: 'Votaran sobre la independència, per començar a construir un país nou, més just i pròsper', diu l'ANC. En un acte a la Fira de Cornellà, amb el lema '27092015: On tot comença', l'ANC va encetar ahir la campanya del cicle electoral d'enguany, davant d'unes dues mil persones.

'Estem a set mesos i 212 dies de fer realitat el somni de moltes generacions', va assegurar Carme Forcadell en referència al temps que falta per a celebrar els comicis del 27 de setembre. Unes eleccions, ha insistit Forcadell, que 'no seran normals, sinó definitives'. 

La presidenta, però, va explicar que abans 'hi ha la fita de les eleccions del 24 de maig'. En aquest sentit, va fer una crida a aconseguir una majoria d'alcaldes i regidors 'compromesos amb el país' i ' disposats' a convertir les eleccions del setembre en un referèndum. 

'No estem cansats'

Davant d'un auditori entregat, Forcadell va dir, contundent: 'No ens cansarem ni ens aturarem fins aconseguir la independència'. 'No estem cansats; això és el que alguns voldrien', va afegir. En aquest sentit, va subratllar: 'Estem construint la república catalana; tenim set mesos per fer-ho i la societat civil no falla mai'. 'L'estat espanyol tampoc falla mai; sempre ens ajuda', va ironitzar. 

Eines i recursos per millorar les condicions de vida

El discurs de Forcadell també va tenir un clar component social. Segons va explicar, la independència 'vol dir tenir veu pròpia a Europa i al món; però també vol dir tenir eines i recursos per millorar les condicions de vida de la gent'. Va assegurar que això es tradueix en la lluita contra els desnonaments o contra la pobresa energètica. 'Un estat català és l'únic que pot solucionar els problemes dels catalans', va etzibar. 

La presidenta de l'ANC també va demanar a les institucions i els representants polítics que tinguin sentit d'estat i de país. 'No volem mes pèrdues de temps ni dilacions, no volem més picabaralles, ni entrebancs ni desacords. Volem acció política i fermesa per a construir estructures d'estat necessàries per a la futura república catalana'.

Assemblea de càrrecs electes 

L'ANC va aprofitar l'acte per fer públics els quatre compromisos que vol que els partits incloguin en els programes electorals de les municipals. 'Cal que convertim les municipals en el millor preàmbul de les eleccions del 27 de setembre que han d'obrir el camí cap a la independència' va assegurar Pere Pugès, coordinador d'Incidència Política. L'entitat presentarà el document de compromisos als partits perquè el signin i s'hi comprometin. 

El compromís principal és que els partits es comprometin a 'proposar que els alcaldes o les alcaldesses, com a màximes autoritats i representant dels veïns, participin a l'assemblea de càrrecs electes que es constituirà per donar suport al procés d'emancipació nacional'. Pugès va afegir que 'en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions d'autogovern catalanes, aquesta assemblea hauria d'assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint la màxima legitimitat democràtica i institucional'. Al marge d'aquestes possibilitats, l'assemblea de càrrecs ha de quedar constituïda abans de l'11 de setembre, segons el full de ruta marcat per l'ANC. 

El segon compromís passa perquè cada ajuntament es posi a disposició del govern per a 'tot el que consideri oportú en la constitució de l'estat català'. El tercer compromís demana 'promoure campanyes' perquè les eleccions del 27 de setembre tinguin 'sentit plebiscitari'. El darrer compromís és 'proposar al primer ple ordinari l'adhesió o la continuïtat a l'AMI'.

Men?ame