El misteriós cas del simpatitzant fantasma de Ciutadans a Sant Cugat del Vallès

  • El partit no ha certificat l'existència d'un Jordi Roure que va publicar dos articles a Cugat.cat

VilaWeb
Redacció
27.02.2015 - 14:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ciutadans de Sant Cugat del Vallès té un simpatitzant que es diu Jordi Roure i que va publicar dos articles d’opinió a la web de Cugat.cat. Però no se sap ben bé qui és, ni si existeix realment. Cugat.cat publica periòdicament articles de partits que es van presentar a les últimes eleccions, i en va publicar dos de Roure, acompanyant el textos d’una imatge facilitada per Ciutadans. Però la imatge de Roure correpon realment a un professsor d’una universitat alemanya, Karl Albrecht Schachtschneider. I no a cap Jordi Roure.

Així ho va comprovar el mitja de comunicació santcugatenc, que va trobar qui era realment l’home de la fotografia. Les explicacions que va donar Ciutadans van ser que es tractava d’un ‘desafortunat error informàtic’, que s’havien ‘depurat responsabilitats’ i que s’havien ‘implementat nous controls perquè no es repeteixi la situació’. Així doncs, quina és la fotografia bona? De moment no n’hi ha. A més, tal com recorda Cugat.cat, en cap cas Ciutadans va informar de l’error de la foto quan es van publicar els articles d’opinió, el 22 de febrer proppassat i el 30 de novembre de l’any passat. No va ser fins que el mitjà els va demanar explicacions que van ‘depurar responsabilitats’.

Què ha passat, doncs? Sembla que sigui un simpatitzant inventat. I que l’article l’hauria escrit algú altre del partit, que no ha certificat l’existència d’aquesta persona. Però tampoc no es pot afirmar categòricament. El cas és que Ciutadans de Sant Cugat no s’explica. Ni tampoc ha fet anar el suposat Jordi Roure a la ràdio i televisió santcugatenca per a donar-se a conèixer i resoldre el misteri del cas.

Com que el cas no s’ha resolt, Cugat.cat ha optat per retirar els dos articles, que es titulaven ‘Rajoy o la levedad del ser’ i ‘De salvados a perdidos’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any