La cobla Ciutat de Girona celebra el 40è aniversari amb un concert

  • El programa de cultura popular ‘Fes Ta Festa’ també parla de de la creació del Consell de l’Associacionisme i de la proclamació de Calella com a Capital de la Sardana 2015

VilaWeb
Redacció
28.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Enguany la Cobla ciutat de Girona fa quaranta anys i ho celebra amb un concert especial. Aquest serà un dels molts temes que conformen el mosaic de notícies del programa d’aquesta setmana. Començarem parlant de la creació del Consell de l’Associacionisme, un nou organisme que està format per representants de les 32 federacions del sector i que esdevé el màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura pel que fa a la cultura popular, la dinamització sociocultural i l’associacionisme cultural.

Pel que fa al concert abans esmentat, serà el primer d’un seguit d’actes que conformaran la celebració del 40è aniversari de la cobla Ciutat de Girona. El concert que tindrà lloc el proper divendres dia 6, a dos quarts de deu de la nit, al Teatre de Girona, el mateix marc on debutà la formació ara fa 4 dècades. L’acte comptarà amb la presència d’alguns membres fundadors i estarà presentat per Esteve Molero.

I encara tindrem temps de parlar-vos de l’imminent inici dels actes de proclamació de la vila de Calella com a Capital de la Sardana 2015, que tindran lloc el cap de setmana del 14 i 15 de març. També felicitarem el 200 aniversari del Sr. Andreu Toron, el rossellonès inventor de la tenora ara fa quasi dos segles.

Com sempre tindrem les seccions setmanals: a ‘La Columna’ el nostre director, Jesús Ventura, ens parla de la ‘Casa de la Sardana a Barcelona’, una vella promesa que va prenent cos. A les ‘Dites i Refranys’ en Víctor Pàmies ens comenta aquella que diu ‘L’ase diu al porc orellut’. Hi haurà també un nou ‘Expedient C’ de l’Amadeu Carbó, que parlarà de ‘Bunyols de Quaresma’ i de les preferències gastronòmiques dels membres del l’equip del programa.

En Josep Maria Francino ens convida a escolar la versió de la popular cançó ‘Torna Serralonga’ per part del grup Mesclat a ‘Els Temes d’en Xino’. I comptarem amb una altra sàvia intervenció del Sr. Llorenç que des de Tàrrega ens parlarà del ‘Quadre de comandament’ dels cotxes en ‘Els Minuts de l’Aguilà’ de cada final de mes.

A més, a partir de la setmana que ve començarem els mesos amb una nova secció que ens presentarà l’Octavian Mocano, el president de l’Associació Internacional d’Scrable en Català. Porta per títol ‘Paraules de Festa’ i en parlem amb el seu responsable en l’entrevista del programa.

I acabarem, com sempre, amb una mica de música. En aquesta ocasió sentirem, a banda del tema d’en Xino, tres sardanes. Dues dedicades a les ciutats protagonistes d’algunes notícies del programa: ‘Barcino, Ciutat Romana’, d’Eduard Martí i Teixidor i ‘Calella, Ciutat Pubilla’, de Jordi Molina. I al mig, la meravellosa ‘A cau d’orella’, de Josep Serra.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any