Convocada una concentració de suport a Santiago Vidal demà a migdia

  • La impulsa l'Associació de Juristes per la Llengua Pròpia

VilaWeb
Redacció
26.02.2015 - 20:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell General del Poder Judicial ha decidit d’expulsar tres anys el jutge Santiago Vidal per haver participat en la redacció d’una constitució catalana. Per això, l’Associació de Juristes per la Llengua Pròpia manté la convocatòria d’una concentració demà a la una del migdia, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al passeig de Lluís Companys de Barcelona. 

Mireia Casals i Isart, presidenta de l’associació, ha dit a VilaWeb que en la concentració de demà es llegirà un comunicat sobre el principi democràtic i la llibertat d’expressió. ‘Avui és en Santiago, i demà pot ser un altre ciutadà qui sigui objecte d’aquesta mena de pressions pel fet de pensar diferent’, ha dit. Casals també ha explicat que si bé hi havia l’opció que s’expulsés definitivament al jutge Vidal de la carrera judicial, la decisió de sancionar-lo durant tres anys també consideren que és un fet molt greu.

A la concentració s’hi afegiran entitats de l’àmbit jurídic, tot i que algunes encara s’han de confirmar. Jutges per la Democràcia, la secció de juristes de l’ANC, Drets, Sobirania i Justícia, l’Associació Catalana de Iuslaboralistes i la comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona han donat suport absolut a la concentració, en la qual participaran.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any