Alfred Bosch a Rajoy: ‘Ja ens veurem a l’ONU’

  • El portaveu d'ERC li suggereix que reconegui el 27-S com a referèndum sobre la independència

VilaWeb
ACN
25.02.2015 - 12:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, ha suggerit avui al president espanyol, Mariano Rajoy, que reconegués que el 27 de setembre hi hauria un referèndum sobre la independència. ‘Si guanya el sí –li ha dit– aplicarem un full de ruta per a la constitució d’una República Democràtica Catalana.’ Bosch, que ha intervingut en el debat de política general espanyola, ha afegit que el govern espanyol no podria pas fer res per aturar-ho i que es veuria ‘tan impotent’ com el 9-N: ‘No podreu aturar un poble sencer’, ha assegurat. El discurs, amb to de comiat, s’ha acabat amb una frase adreçada a Mariano Rajoy: ‘Ja ens veurem a l’ONU.’

Bosch ha demanat al president espanyol si pensaven actuar de la mateixa manera com ho havien fet amb el magistrat Santiago Vidal, a qui volen apartar de la carrera judicial: ‘Què tenen previst? Res, oi? O voldran fer-nos marxar a cops de peu com al jutge Vidal, expulsat per haver escrit un assaig constitucional?’  

I ha continuat així: ‘Ahir vostè ens va parlar d’un país que avançava amb peu ferm i també va lamentar el malson català. Miri, és ben fàcil: deixi anar llast, deixi anar aquesta càrrega tan enorme que li causa aquesta pesantor. Senyor Rajoy, alliberi’s, atreveixi’s a volar. Li ho dic amb el cor, independitzi’s’, ha exclamat des de la tribuna d’oradors. Bosch ha acabat dient a Rajoy que el 27-S Catalunya faria ‘un país més net i més just’. ‘Ens veurem a l’ONU. Bon vent i barca nova’, ha estat la darrera frase.    

El discurs ja havia començat amb paraules de comiat: ‘M’acomiado en el que per a mi serà el darrer debat de política general, i espero que també ho sigui per a tots els catalans.’ Tot seguit ha atacat el discurs triomfalista de Rajoy i li ha demanat ‘una mica d’autocrítica’. 

Ha estat especialment crític amb la corrupció que esquitxa el PP i li ha dit que segueixi l’exemple del Parlament de Catalunya i permeti una comissió d’investigació com s’ha fet amb el cas Pujol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any